Βρήκαν τρόπο να αντιμετωπίσουν το στρες της εξεταστικής

Mayfair_Club
Τρίτη, 13 Μάρτιος 2018 20:42 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Βρήκαν τρόπο να αντιμετωπίσουν το στρες της εξεταστικής

Ερευνητές βρήκαν έναν έξυπνο τρόπο να βοηθήσουν τους φοιτητές να αντιμετωπίσουν το άγχος της εξεταστικής. Η αγκαλιά και τα χάδια σε έναν σκύλο είναι το "φάρμακο".
Είναι γνωστό ότι όταν κάποιος χαϊδεύει μια γάτα ηρεμεί, ακούγοντας το ρυθμικό, ευτυχισμένο γουργουρητό της. Πλέον στο "παιχνίδι" μπαίνουν και οι σκύλοι.
Βρέθηκε ότι η επαφή των φοιτητών με σκύλους κατά τη διάρκεια των εξετάσεων βοηθάει στη μείωση των επιπέδων άγχους και στις καλύτερες επιδόσεις. Επιπλέον οι σπουδαστές έχουν περισσότερη ενέργεια και νιώθουν πιο ευτυχείς. Οι ερευνητές από το Πανεπιστήμιο British Columbia του Βανκούβερ υποστηρίζουν ότι τα σκυλιά πρέπει να χρησιμοποιούνται κατά τη διάρκεια των ωρών εξέτασης, ώστε να βοηθούν τους νέους να αντιμετωπίσουν την πίεση.
"Τα αποτελέσματα ήταν αξιοσημείωτα", δήλωσε ο Dr Stanley Coren, ένας από τους συγγραφείς της μελέτης και καθηγητής
"Βρήκαμε ότι, ακόμη και 10 ώρες αργότερα, οι φοιτητές ανέφεραν ότι είχαν λιγότερα αρνητικά συναισθήματα, αισθάνονταν ότι είχαν μεγαλύτερη υποστήριξη και είχαν λιγότερο άγχος, σε σύγκριση με τους συμφοιτητές τους που δεν έλαβαν μέρος στη θεραπευτική συνεδρία με τους σκύλους".
Στη μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Stress and Health, οι ερευνητές παρακολούθησαν 246 φοιτητές πριν από τις θεραπευτικές συνεδρίες με τους σκύλους και μετά.
Οι νέοι ήταν ελεύθεροι να χαϊδεύουν, να αγκαλιάζουν και να συνομιλούν μέχρι και με 12 σκύλους κατά τη διάρκεια των συνεδριών, ενώ συμπλήρωσαν και κάποια ερωτηματολόγια αμέσως πριν από τη συνεδρία, αμέσως μετά και μετά από περίπου 10 ώρες.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι τα επίπεδα άγχους μειώθηκαν κατά περίπου 45%, η ενέργεια αυξήθηκε κατά περίπου 37% και η ευτυχία κατά 27%.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος