Ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός δεν έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας

Πέμπτη, 14 Δεκέμβριος 2017 20:19 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο μισός παγκόσμιος πληθυσμός δεν έχει πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες υγείας

Έκθεση του ΠΟΥ και της World Bank, αποκάλυψε ότι αναγκαίες υπηρεσίες υγείας δεν είναι προσβάσιμες τουλάχιστον στο ήμισυ του παγκόσμιου πληθυσμού, ενώ πολλοί άλλοι αναγκάζονται να υποστούν μεγάλη φτώχεια έχοντας να πληρώσουν για περίθαλψη στην οποία δεν μπορούν να ανταποκριθούν οικονομικώς.
Περίπου 800 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως ξοδεύουν τουλάχιστον το 10% του οικογενειακού τους εισοδήματος στην περίθαλψή τους ή στην περίθαλψή ενός άρρωστου παιδιού και 100 εκατομμύρια από αυτούς έχουν ως αποτέλεσμα λιγότερο από $1.90 την ημέρα για να ζήσουν.
Ο Jim Yong Kim, πρόεδρος της World Bank, δήλωσε ότι θα πρέπει επειγόντως να αυξήσουμε τις προσπάθειές μας στην παγκόσμια υγειονομική κάλυψη.
Η έκθεση περιλαμβάνει και καλά νέα. Αυτός ο αιώνας είδε να αυξάνεται ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν υπηρεσίες όπως οι εμβολιασμοί, φάρμακα κατά του HIV/AIDS και αντισύλληψη.
Ωστόσο υπάρχουν μεγάλα κενά στη διαθεσιμότητα των υπηρεσιών στην υποσαχάρια Αφρική και τη νότια Ασία, έδειξε η έκθεση. Σε άλλες περιοχές, βασικές υπηρεσίες όπως ο οικογενειακός προγραμματισμός και ο παιδικός εμβολιασμός είναι πιο διαθέσιμες αλλά οι οικογένειες δυσκολεύονται οικονομικά για να πληρώσουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti