Έλληνες απόφοιτοι αεροδιαστημικής στην υπηρεσία της Πελοποννήσου

Στόχος η αξιοποίηση στο σχεδιασμό για τη διαστημική πύλη Καλαμάτας

Πέμπτη, 07 Σεπτέμβριος 2017 18:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έλληνες απόφοιτοι αεροδιαστημικής στην υπηρεσία της Πελοποννήσου

Το σχεδιασμό της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της στον τομέα της διαστημικής επιστήμης και ειδικότερα της δημιουργίας της διαστημικής πύλης στην Καλαμάτα ανέπτυξε την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου, ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, κατά τη συνομιλία του με τους Έλληνες αποφοίτους του Von Karman Institute, τις σπουδές των οποίων χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Πελοποννήσου εδώ και τρία χρόνια.

Ο περιφερειάρχης χαρακτήρισε τους Έλληνες αποφοίτους του Von Karman Institute, του επίσημου κέντρου αεροδιαστημικής έρευνας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, ως σημαντική επένδυση για τη χώρα, ιδίως την παρούσα χρονική συγκυρία που ανοίγονται δρόμοι με την ίδρυση εθνικού φορέα για το διάστημα.

Ο κ. Τατούλης απηύθυνε επίσης κάλεσμα συστράτευσης στους Έλληνες αποφοίτους στην προσπάθεια τόσο της Πελοποννήσου, όσο και της χώρας, ενώ τους προέτρεψε να συνεχίσουν τις σπουδές και την εξέλιξή τους, καθώς ο επιστημονικός τους τομέας συνεχώς εξελίσσεται με ιδιαίτερα ανταγωνιστικούς ρυθμούς.

«Θέλουμε να αξιοποιήσουμε την “επένδυσή” μας σε εσάς, όσο και την επιστημονική σας σχέση με το Von Karman Institute και για το λόγο αυτό θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με το Ινστιτούτο» δήλωσε ακόμη ο περιφερειάρχης.

Οι φοιτητές, οι οποίοι έχουν πραγματοποιήσει από το 2014 μέχρι σήμερα μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές στο εν λόγω ινστιτούτο, χαρακτήρισαν πρωτόγνωρη την εμπειρία που είχαν, καθώς είχαν την δυνατότητα να συνεργαστούν με τα καλύτερα μυαλά της Ευρώπης σε εξαιρετικά εργαστήρια, όπως δήλωσαν, και ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη για την ευκαιρία που τους δόθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο περιφερειάρχης και ο διευθυντής του Von Karman Institute έχουν υπογράψει πρωτόκολλο συνεργασίας από το 2013 και ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου εκπροσωπεί τη χώρα στο Ινστιτούτο του ΝΑΤΟ.

Παρόντες στη συνομιλία με τους φοιτητές ήταν επίσης η θεματική αντιπεριφερειάρχης κα Κωνσταντίνα Νικολάκου και ο καθηγητής κ. Παναγιώτης Παπαδόπουλος.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΠΙΣΤΗΜΗ
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
Του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος