Την εφαρμογή της απόφασης για τα stage ζητά ο Θ. Δαβάκης

Τη θέση της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στους εργαζομένους των προγραμμάτων stage στηλιτεύει με ερώτηση του στη Βουλή, ο βουλευτής ΝΔ...
Πέμπτη, 30 Σεπτέμβριος 2010 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Την εφαρμογή της απόφασης για τα stage ζητά ο Θ. Δαβάκης

Τη θέση της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στους εργαζομένους των προγραμμάτων stage στηλιτεύει με ερώτηση του στη Βουλή, ο βουλευτής ΝΔ Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
Ο ερωτών καλεί την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας να εφαρμόσει την 6929/2010 απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, που υποχρεώνει το υπουργείο να αποδεχθεί τις υπηρεσίες που παρείχαν σ’ αυτό εργαζόμενοι με το καθεστώς Stage, οι οποίοι προσέφυγαν νομικά κατά τις ειλημμένης αποφάσεως της κυβέρνησης να καταργήσει όλα τα σχετικά προγράμματα στο δημόσιο αλλά και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.
Επίσης, ο κ. Δαβάκης προσθέτει ότι κατά το σχηματισμό της κρίσης του, το Πρωτοδικείο συνεκτίμησε την απόφαση του Δικαστηρίου των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων της 23ης Απριλίου 2009, που εκδόθηκε ύστερα από σχετικά ερωτήματα που του τέθηκαν από τα ελληνικά δικαστήρια. Βάσει αυτής -τονίζει ο βουλευτής- σε ανάλογες περιπτώσεις υπήρξε κατάφωρη κατάχρηση σε βάρος των εργαζομένων, καθώς όχι μόνο δεν μαθήτευαν ώστε να δικαιολογείται η ανασφάλιστη εργασία τους και μάλιστα με μισθούς κατά πολύ χαμηλότερους των κατώτατων νομίμων ορίων, αλλά αντιθέτως κάλυπταν πάγιες, διαρκείς και μόνιμες ανάγκες.
Επισημαίνει δε μεταξύ άλλων, ότι με την απόφαση αυτή το υπουργείο Εργασίας υποχρεούται εάν δεν συμμορφωθεί, να καταβάλλει τριακόσια ευρώ ημερησίως σε κάθε εργαζόμενο.
Τονίζοντας τέλος ότι οι μαζικές απολύσεις των εργαζομένων στα stage είναι ιδιαίτερα αισθητές στην πλειονότητα των δημοσίων υπηρεσιών, που υπολειτουργούν μη μπορώντας να εξυπηρετήσουν τους πολίτες, ο λάκωνας βουλευτής απευθύνει στην υπουργό κ. Λούκα Κατσέλη τα παρακάτω ερωτήματα:
- Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, για να δώσει λύση στα προβλήματα  των εργαζομένων με τα προγράμματα stage;
- Έπειτα από την απόφαση αυτή του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, θα επανεξετασθεί η πολιτική της κυβέρνησης για απόλυση των εργαζομένων με stage;
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti