Ένσταση Δαβάκη για τη Νοσηλευτική Σπάρτης

Να διορθώσει την αδικία που υφίστανται οι απόφοιτοι του Τμήματος Νοσηλευτικής Σπάρτης, ζητά με παρέμβαση του στη Βουλή προς την...
Τετάρτη, 03 Νοέμβριος 2010 02:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ένσταση Δαβάκη για τη Νοσηλευτική Σπάρτης

Να διορθώσει την αδικία που υφίστανται οι απόφοιτοι του Τμήματος Νοσηλευτικής Σπάρτης, ζητά με παρέμβαση του στη Βουλή προς την υπουργό Παιδείας κ. Άννα Διαμαντοπούλου, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης.
 
Όπως αναφέρει στην ερώτηση του προς την υπουργό ο κ. Δαβάκης, στο ΠΔ 38/2010 με το οποίο ενσωματώθηκε στην ελληνική νομοθεσία η Κοινοτική Οδηγία 36/2005, δεν περιλαμβάνεται η Νοσηλευτική Σπάρτης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, στον κατάλογο με τις αναγνωρισμένες ανώτατες και ανώτερες σχολές των ευρωπαϊκών κρατών, από τις οποίες αποφοιτούν νοσηλευτές.
 
Η εξέλιξη αυτή, αναφέρει ο κ. Δαβάκης, δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στους αποφοίτους του Τμήματος, διότι το πτυχίο τους σύμφωνα με τα γραφόμενα στο ΠΔ 38/2010 δεν τυγχάνει επαγγελματικής αναγνώρισης στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Με άλλα λόγια, οι απόφοιτοι του Τμήματος Νοσηλευτικής, δεν θα μπορούν να ασκήσουν το νοσηλευτικό επάγγελμα σε άλλο ευρωπαϊκό κράτος,  αφού το πτυχίο που κατέχουν δεν τους προσφέρει και την ταυτόχρονη αναγνώριση των επαγγελματικών τους προσόντων.
 
Ολοκληρώνοντας την παρέμβαση του, ο λάκωνας βουλευτής ρωτά την υπουργό ποιοι λόγοι οδήγησαν ώστε το Τμήμα Νοσηλευτικής Σπάρτης, το οποίο λειτουργεί υποδειγματικά στο πλαίσιο σπουδών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, να μην περιληφθεί στον κατάλογο του ΠΔ 38/2010 με τις ανώτατες σχολές που παρέχουν νοσηλευτική εκπαίδευση στη χώρα μας, καλώντας την να προβεί άμεσα στις απαραίτητες ενέργειες για να διορθωθεί η αδικία που υφίστανται οι απόφοιτοι του Τμήματος  Νοσηλευτικής Σπάρτης.
 

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti