Ανοιχτό μέτωπο Πουλοκέφαλου-Κανελοπούλου: Διχάζουν οι ενέργειες για το νέο Μουσείο Σπάρτης

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της προέδρου του Ινστιτούτου Σπάρτης κ. Τασίας Κανελλοπούλου και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργου...
Τετάρτη, 06 Ιούλιος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ανοιχτό μέτωπο Πουλοκέφαλου-Κανελοπούλου: Διχάζουν οι ενέργειες για το νέο Μουσείο Σπάρτης

Κόντρα έχει ξεσπάσει μεταξύ της προέδρου του Ινστιτούτου Σπάρτης κ. Τασίας Κανελλοπούλου και του προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γιώργου Πουλοκέφαλου, με αφορμή το επίμαχο θέμα της κατασκευής του νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Σπάρτης.
Τη σπίθα “άναψε” ο κ. Πουλοκέφαλος, όταν σε δηλώσεις του από το ραδιόφωνο Πολιτεία και την εκπομπή «Στην πρώτη σελίδα», εξαπέλυσε επίθεση κατά της κ. Κανελλοπούλου, λέγοντας πως «το ζήτημα του Μουσείου της Σπάρτης δεν είναι ο προνομιακός χώρος για να λύσει το υπαρξιακό της πρόβλημα».
Κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε, ο πρόεδρος του ΠΣ Πελοποννήσου σχολίασε πως η τοποθέτησή της στο Δημοτικό Συμβούλιο Σπάρτης δεν ήταν η πρέπουσα, ενώ συμπλήρωσε πως «η ίδια υπηρέτησε από θέση που θα μπορούσε να κάνει κάτι για το μουσείο και δεν μπορεί να μας εγκαλεί τώρα». «Η Κανελλοπούλου δεν είναι τιμητής των πάντων», είπε ολοκληρώνοντας την αναφορά του.
Προς απάντηση όλων των παραπάνω, η κ. Κανελλοπούλου υπεραμύνθηκε των απόψεων και των θέσεών της, αναφέροντας πως η υλοποίηση του νέου μουσείου αποτελεί αίτημα καθολικό των δημοτών της Σπάρτης, ενώ διέκρινε στην τοποθέτηση του κ. Πουλοκέφαλου προσωπική εμπάθεια.
Σχολιάζοντας δε την άποψη του προέδρου του ΠΣ πως η ίδια δεν έπραξε τα δέοντα για το μουσείο από τις θέσεις που κατείχε στο παρελθόν, η κ. Κανελλοπούλου υποστήριξε, πως ως περιφερειάρχης των Ιονίων Νήσων δεν θα μπορούσε να χρηματοδοτήσει έργα της Πελοποννήσου.
Ολοκληρώνοντας την απάντηση της, η πρόεδρος του Ινστιτούτου τόνισε, ότι αυτό που πρέπει να ξεκαθαριστεί άμεσα από την περιφέρεια, αναφορικά με την κατασκευή του νέου Μουσείου Σπάρτης, είναι η πηγή της χρηματοδότησή τους, το ύψος του ποσού, καθώς και το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti