Θεσμοθετήθηκε Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο Ευρώτα

Η ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκάλα και η άμεση λειτουργία του αποφασίστηκε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή της υφυπουργού...
Τετάρτη, 28 Σεπτέμβριος 2011 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ

Η ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκάλα και η άμεση λειτουργία του αποφασίστηκε σε σύσκεψη με τη συμμετοχή της υφυπουργού Παιδείας κ. Εύης Χριστοφιλοπούλου και του γγ Δια Βίου Μάθησης κ. Ευθύμιου Μπάκα, που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Παιδείας την Δευτέρα 27/9.  

Μετά την ανωτέρω απόφαση, ο Δήμος Ευρώτα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία σημειώνει:
«Υπογράφηκε η ίδρυση και λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στο Δήμο Ευρώτα, με έδρα το σχολικό συγκρότημα της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Σκάλα.
Όπως είχαμε δεσμευθεί μετά το κλείσιμο του Εσπερινού Γυμνασίου- Λυκείου Σκάλας, συνεχίσαμε τον αγώνα μας για τη λειτουργία του ΣΔΕ, που είναι η αντικατάσταση του Εσπερινού Γυμνασίου.

Σήμερα, η θέληση και ο αγώνας όλων μας είχε θετική κατάληξη, με την ευαισθησία και την εμπιστοσύνη που επέδειξε η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης.
Είναι βέβαιο, ότι μια νέα εκπαιδευτική σελίδα ανοίγεται στο δήμο μας και δίνεται η ευκαιρία για αναβάθμιση των γνώσεων, σ’  όσους την έχουν ανάγκη.

Καλούμε τους εκπαιδευτικούς να στελεχώσουν το νέο σχολείο της Δεύτερης Ευκαιρίας. Καλούμε, επίσης, όλους όσοι επιθυμούν να εγγραφούν και να σπουδάσουν, ώστε να αποκτήσουν το απολυτήριο Γυμνασίου, που είναι ο τελικός στόχος.
Τη φετινή σχολική περίοδο (2011- 2012), θεσμοθετήθηκε το ΣΔΕ. Τη νέα σχολική χρονιά (2012- 2013), με το συνεχή αγώνα μας, θα πείσουμε το υπουργείο Παιδείας να λειτουργήσει και το Εσπερινό Λύκειο, ως αναγκαιότητα της ευρύτερης περιοχής της Ν. Λακωνίας».

Δήλωση Λ. Γρηγοράκου
Με αφορμή την απόφαση για την ίδρυση Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκάλα, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Λ. Γρηγοράκος εξερχόμενος από το υπουργείο Παιδείας, ευχαρίστησε την υφυπουργό και τον γγ για την εν λόγω απόφαση και τόνισε ότι «ήδη υπάρχει σχετικό ενδιαφέρον από συμπολίτες μας, που πλέον θα μπορούν να εξυπηρετηθούν από τους τρείς δήμους της νότιας Λακωνίας». Σημείωσε μάλιστα, ότι «αυτή η απόφαση έρχεται σε μία πολύ δύσκολη οικονομική περίοδο για τη χώρα μας που η μόρφωση, η εκπαίδευση και η εξειδίκευση είναι αναγκαίες για όλους».

Δήλωση Γρ. Αποστολάκου
Την ικανοποίησή του για το θέμα, εξέφρασε ο βουλευτής Λάκωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος, εκφράζοντας την επιφύλαξή του για την υλοποίηση της εξαγγελίας αυτής, δηλώνοντας:
«Η μόρφωση αποτελεί υπέρτατο αγαθό και οφείλουμε να παρέχουμε κάθε διευκόλυνση σε όσους ενδιαφέρονται για αυτή. Ιδιαίτερα σε όσους αναζητούν μία δεύτερη ευκαιρία στην εκπαίδευση, όπως αρκετοί κάτοικοι του Δήμου Ευρώτα που τους τελευταίους μήνες ζητούσαν σταθερά και επίμονα τη δημιουργία ΣΔΕ στη Σκάλα, ιδίως μετά την αναστολή λειτουργία του Εσπερινού Γυμνασίου-Λυκείου της περιοχής, για την οποία ήμουν απολύτως αντίθετος.
Για τη δίκαιη διεκδίκηση των κατοίκων και του Δήμου Ευρώτα να δημιουργηθεί Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας στη Σκάλα, κατέθεσα πρόσφατα σχετική ερώτηση προς το υπουργείο Παιδείας. Ελπίζω και εύχομαι η κυβερνητική εξαγγελία να υλοποιηθεί και να μην παραμείνει στα επίπεδα της εξαγγελίας».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti