Γρηγόρης Αποστολάκος: «Η υγεία είναι πάνω από όλα»

Σε δηλώσεις αναφορικά με την παραίτηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΓΝ Σπάρτης, προέβη ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Λακωνία...
Δευτέρα, 30 Απρίλιος 2012 03:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γρηγόρης Αποστολάκος: «Η υγεία είναι πάνω από όλα»
Σε δηλώσεις αναφορικά με την παραίτηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΓΝ Σπάρτης, προέβη ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Λακωνία κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.
«Η παραίτηση των μελών του Επιστημονικού Συμβουλίου του Γενικού Νοσοκομείου Σπάρτης επαναφέρει στην επιφάνεια με τον πλέον ανησυχητικό τρόπο, τα ζητήματα υγείας που απασχολούν την κοινωνία της Λακωνίας. Είχαν προηγηθεί διάφορα επεισόδια στον πολύπαθο χώρο της υγείας που σχετίζονται με τη λειτουργία των Νοσοκομείων Σπάρτης και Μολάων, των Κέντρων Υγείας και των Περιφερειακών Ιατρείων του Νομού (π.χ. Βλαχιώτη, Ξηροκάμπι, Κυπαρίσσι, Λογκανίκο κα.), τα κρούσματα ελονοσίας ιδίως στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα.  
Η υγεία αποτελεί υπέρτατο αγαθό. Για αυτό οφείλουμε να την προστατέψουμε τόσο σε ιδιωτικό, όσο και κυρίως σε δημόσιο επίπεδο. Η πολιτεία οφείλει να παρέχει δημόσιες υπηρεσίες υγείας προς όλους τους Έλληνες πολίτες και να αντιμετωπίζει αποτελεσματικά τα όποια προβλήματα παρουσιάζονται.     
Πολύ δε περισσότερο, οφείλει να μην προκαλεί με τις αποφάσεις της καινούργια που φέρνουν αναστάτωση στον χώρο της υγείας και στις τοπικές κοινωνίες, όπως η πρόσφατη απόφαση για τις εφημερίες που οδήγησε στην παραίτηση του Επιστημονικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου Σπάρτης.
Το υπουργείο Υγείας πρέπει να επανεξετάσει τη στάση του με στόχο να επανέλθει η εύρυθμη λειτουργία των νοσοκομειακών ιδρυμάτων, η απρόσκοπτη παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασθενείς και σε όσους έχουν ανάγκη και κυρίως να αποφευχθούν αρνητικές συνέπειες στη δημόσια υγεία, στην τοπική κοινωνία και στην οικονομία της Λακωνίας που ήδη έχουν ταλαιπωρηθεί αρκετά από τα κρούσματα ελονοσίας λόγω της παρουσίας εκατοντάδων λαθρομεταναστών Ασιατικής προέλευσης.
Ταυτόχρονα χρειάζεται να τεθεί σε εφαρμογή μία διαφορετική πολιτική στον χώρο της υγείας που θα περιλαμβάνει :
-Άμεση ολοκλήρωση του Υγειονομικού Χάρτη της χώρας που θα καλύπτει τις κατά τόπου ιδιαιτερότητες και ανάγκες.
-Λειτουργικό και οργανωτικό εκσυγχρονισμό των Μονάδων Υγείας.
-Περιορισμό των άσκοπων δαπανών και διαφάνεια στις προμήθειες.
-Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας, των Αγροτικών Ιατρείων και δημιουργία εξοπλισμένων Πολυδύναμων Περιφερειακών Ιατρείων.
-Ενιαίο Σύστημα Παροχής Υπηρεσιών Υγείας.
-Ελεύθερη επιλογή συμβεβλημένου ιατρού.
-Διαρκή εκπαίδευση, αξιολόγηση και πιστοποίηση των επαγγελματιών υγείας.
-Πολύπλευρη στήριξη του ιατρικού, νοσηλευτικού και λοιπού προσωπικού των ιδρυμάτων.
-Αναβάθμιση του θεσμικού ρόλου των Ιατρικών και των Φαρμακευτικών Συλλόγων.
Προχωράμε με βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας και ουσιαστική αναγνώριση της σημαντικής συμβολής του ιδιωτικού τομέα. Η παροχή ποιοτικής υγείας για όλους τους πολίτες μετουσιώνει σε πράξη τη σταθερή μου πεποίθηση ότι η υγεία είναι πάνω από όλα».
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti