Εκδηλώσεις στη Σπάρτη για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Δευτέρα, 06 Μάιος 2019 17:42 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκδηλώσεις στη Σπάρτη για τη λήξη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Η 9η Μαΐου, ημέρα λήξης του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου (το 1945), έχει καθιερωθεί ως ημέρα Πανελλαδικού Εορτασμού των Εθνικών Αγώνων και της Εθνικής Αντίστασης κατά του ναζισμού και του φασισμού, για την έμπρακτη απόδοση της οφειλόμενης από το Έθνος τιμής προς τους πολεμιστές, τους αγωνιστές, τους νεκρούς και τα θύματα του ιερού αγώνα και της Εθνικής Αντίστασης 1941-1944 του Ελληνικού Λαού εναντίον των εχθρικών στρατευμάτων κατοχής

Όπως ενημερώνει η ΠΕ Λακωνίας, την Πέμπτη 9 Μαΐου, στη Σπάρτη θα γίνει: Γενικός σημαιοστολισμός δημοσίων, δημοτικών, ιδιωτικών καταστημάτων, καταστημάτων Νομικών Προσώπων Δημοσίου και Ιδιωτικού Δικαίου και κατοικιών από τις 8:00 το πρωί μέχρι και τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί φωταγώγηση όλων των δημόσιων και ιδιωτικών καταστημάτων της πόλης από τη δύση του ηλίου της 9ης Μαΐου μέχρι τις πρωινές ώρες της επομένης.

Θα ακολουθήσουν οι εξής εκδηλώσεις:

Ώρα 07.30: Χαιρετισμός της ημέρας με χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των εκκλησιών
Ώρα 09.55: Τέλος προσέλευσης των επισήμων στο Μητροπολιτικό Ναό Σπάρτης
Ώρα 10.00: Δοξολογία στο Μητροπολιτικό Ναό. Τη δοξολογία θα παρακολουθήσουν αντιπροσωπείες των Σχολείων που θα προσέλθουν με τις σημαίες και τα λάβαρά τους. Μετά το τέλος της δοξολογίας θα ακολουθήσει ομιλία από τη συμβολαιογράφο Σπάρτης κ. Παγώνα Κοκκονού - Χριστοφοράκου.
Ώρα 10.30: Μετάβαση αντιπροσωπειών σχολείων με τις σημαίες και τα λάβαρά τους
στο κενοτάφιο του Λεωνίδα και στρατιωτικού τμήματος για την απόδοση τιμών.
Ώρα 10.35: Τέλος προσέλευσης επισήμων στο κενοτάφιο του Λεωνίδα. Επιμνημόσυνη δέηση. Κατάθεση στεφάνων. Τήρηση ενός λεπτού σιγής προς τιμή και μνήμη των ενδόξων νεκρών.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti