Σύγχρονες απόψεις για τον καρκίνο αναπτύχθηκαν στο Διοικητήριο Λακωνίας

Σάββατο, 13 Απρίλιος 2019 10:29 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σύγχρονες απόψεις για τον καρκίνο αναπτύχθηκαν στο Διοικητήριο Λακωνίας

Στα πλαίσια της Παγκόσμιας Ημέρας Υγείας, η Περιφερειακή Ενότητα Λακωνίας σε συνεργασία με τη Β΄ Προπαιδευτική Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Λαϊκό, πραγματοποίησε ημερίδα με θέμα «Σύγχρονες Απόψεις για τον καρκίνο». Η ενημερωτική εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 6 Απριλίου στην αίθουσα εκδηλώσεων «Λακώνων Ποιητών» του Διοικητηρίου Λακωνίας.

Πρόεδροι και συντονιστές της ημερίδας ήταν ο Γρηγόριος Κουράκλης, καθηγητής Χειρουργικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, διευθυντής Β΄ ΠΧΚ και διευθυντής Χειρουργικού Τομέα στο ΓΝΑ Λαϊκό και ο Μιχαήλ Σταματάκο, διδάκτωρ Ιατρικής Σχολής ΕΚΠΑ, χειρουργός και επιμελητής Α΄ Νοσηλευτικής Μονάδας του Νοσοκομείου Μολάων. 

Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Σωτήριος Σωτηριανάκος, διευθυντής Γενικής Χειρουργικής Νοσοκομείου Λακωνίας. Τα θέματα της ημερίδας ανέπτυξαν με ομιλίες τους: ο Δημήτριος  Δημητρούλης, αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Β΄ ΠΧΚ ΓΝΑ Λαϊκό, ο Κωνσταντίνος Κόντζογλου, καθηγητής Χειρουργικής Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Β΄ ΠΧΚ ΓΝΑ Λαϊκό. Επίσης, ο Μιχαήλ Κουτσιλιέρης, ενδοκρινολόγος, καθηγητής Πειραματικής Φυσιολογίας Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, ο Δημήτριος Μαντάς, αναπληρωτής καθηγητής Χειρουργικής Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Β΄ ΠΧΚ ΓΝΑ Λαϊκό, ο Περικλής Τόμος,  αναπληρωτής καθηγητής Θωρακοχειρουργικής Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, διευθυντής Θωρακοχειρουργικής Πανεπιστημιακής Κλινικής Νοσοκομείο Αττικόν και ο Γεράσιμος Τσουρούφλης, επίκουρος καθηγητής Χειρουργικής Ιατρική Σχολή ΕΚΠΑ, Β΄ ΠΧΚ ΓΝΑ Λαϊκό.  

Η θεματολογία της ημερίδας ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα, αφού ακούστηκαν απόψεις από καταρτισμένους επιστήμονες και αναγνωρισμένους για την προσφορά τους στην επιστημονική κοινότητα, οι οποίοι μίλησαν  για τους σύγχρονους τρόπους διάγνωσης και αντιμετώπισης του καρκίνου.

Η αντιπεριφερειάρχης Λακωνίας Αδ. Τζανετέα ευχαρίστησε τους ομιλητές και τους παραβρισκόμενους για την συμμετοχή τους και τόνισε ότι «η Περιφέρεια Πελοποννήσου δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων ώστε να ενημερώνεται η επιστημονική κοινότητα αλλά και οι πολίτες για θέματα προστασίας της Δημόσιας Υγείας».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti