Halifax: Η πιο φιλική πόλη του Καναδά

Παρασκευή, 22 Μάρτιος 2019 12:28 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Halifax: Η πιο φιλική πόλη του Καναδά

To Halifax είναι μια πόλη του Καναδά που αξίζει να επισκεφτείς. Χαρακτηρίζεται ως πύλη στη Νέα Σκωτία. Μια πόλη χτισμένη κυριολεκτικά μέσα στο πράσινο. Η φύση γενναιόδωρα προσφέρει στον κάτοικο ή επισκέπτη όλη την παλέτα των χρωμάτων της, ανάταση ψυχής μέσα στην πολύβουη καθημερινότητα. 

Χαμηλά σπίτια, μεγάλα, άνετα, με πρασιές, ανοιχτοί δρόμοι και απέραντα πάρκα συνθέτουν μια φιλική προς το περιβάλλον πόλη.

Όμως σαν μια μεγάλη πόλη του Καναδά που είναι, δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι ουρανοξύστες και τα μεγάλα πολυκαταστήματα, που θα μπορούσες εκεί να αγοράσεις από καρφίτσα μέχρι... αεροπλάνο.
Αξέχαστη θα μου μείνει η ζεστή φιλοξενία συγγενικών μου προσώπων και φίλων, καθώς και η ευγένεια των κατοίκων του Halifax. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως την χαρακτηρίζουν ως την πιο φιλική πόλη του Καναδά. Καθόλη τη διάρκεια της διαμονής μου στο Halifax, οι Έλληνες ομογενείς πρόθυμα με ξενάγησαν στην πόλη και όχι μόνο, υπήρξαν ιδιαίτερα φιλόξενοι και εγκάρδιοι, με αποτέλεσμα -αν και μακριά από την πατρίδα – να νιώσω σαν να ζω χρόνια κοντά τους.

RESTAURANT

Όσοι επισκεφθούν το Darthmouth, μια περιοχή μερικά χιλιόμετρα έξω από Halifax, αξίζει να κάνουν μια στάση στο εστιατόριο της οικογένειας Φατούρου «Pleasant St Diner» για να απολαύσουν καλό φαγητό και άριστη εξυπηρέτηση.
Αν και το εστιατόριο λειτουργεί λίγο καιρό έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη των κατοίκων του Darthmouth. Ευγένεια, εξυπηρέτηση, ποιότητα, ανθρωπιά, χρυσή καρδιά, είναι που συμπληρώνουν αυτόν το χώρο που είχα την τύχη να τον επισκεφτώ τον περασμένο Οκτώβρη και να απολαύσω από κοντά όλα τα προαναφερθέντα. Ακόμα μια απόδειξη πως οι Έλληνες ομογενείς μεγαλουργούν στο εξωτερικό.

Τάκης Παρασκευόπουλος

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti