«Να αγωνισθούμε για την θεσμική κατοχύρωση των ίσων δικαιωμάτων των δύο φύλων»

Γ. Μαρουδάς για Ημέρα Γυναίκας

Σάββατο, 09 Μάρτιος 2019 10:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Να αγωνισθούμε για την θεσμική κατοχύρωση των ίσων δικαιωμάτων των δύο φύλων»

«Η Ημέρα της Γυναίκας δε είναι απλά άλλη μια επετειακή ημέρα, που επιτάσσει μια προβλεπόμενη ευχή σε κάθε εκπρόσωπο του καλύτερου και ευαίσθητου μισού του πληθυσμού του πλανήτη. Είναι μια διαχρονική υπενθύμιση των αγώνων των γυναικών για την θεσμική κατοχύρωση των δικαιωμάτων τους στα πλαίσια της ισότητας των φύλων» αναφέρει για την Ημέρα της Γυναίκας ο υποψήφιος δήμαρχος Ευρώτα κ. Γεώργιος Μαρουδάς.

Ο ίδιος συμπληρώνει: «Η 8η Μαρτίου ορίστηκε από τον Ο.Η.Ε το 1977, ως η ημέρα για τα δικαιώματα των γυναικών και την Διεθνή Ειρήνη, τιμώντας τους αγώνες των γυναικών από την πρώτη οργανωμένη διαμαρτυρία στην Αμερική έως και σήμερα για ίσα δικαιώματα στην ζωή ,την εργασία στην συμμετοχή στους θεσμούς της Δημοκρατία.

Απέναντι στην προσπάθεια αλλοίωσης και εμπορευματοποίησης της σημερινής ημέρας πρέπει από κοινού και τα δύο φύλλα μέσα από τον οργανωμένο να διεκδικήσουν την θεσμική κατοχύρωση μιας κοινωνίας ισονομίας και ισοπολιτείας στα πλαίσια του Κράτους δικαίου.

Η πρόσφατη έκθεση της Ε.Ε περιέχει ανησυχητικά μηνύματα για τις επικρατούσες ανισότητες στις χώρες της Ευρώπης, σε όλους τους τομείς.

Χρέος και υποχρέωση μας μέσα από τις συνθήκες της παρατεταμένης κρίσης, όχι απλά να καταγράψουμε και να αναδείξουμε τα προβλήματα και τις ανισότητες που υπάρχουν, αλλά να αγωνισθούμε για την θεσμική κατοχύρωση των ίσων δικαιωμάτων των δύο φύλων, πολύ δε περισσότερο στην καθημερινή μας πρακτική να αποδεικνύουμε ότι θέλουμε και μπορούμε να κατοχυρώνουμε τον σεβασμό, την ευαισθησία, τα ίσα δικαιώματα και τις ίσες ευκαιρίες σ΄ όλους τους τομείς της ζωής.

Χρόνια Πολλά στις γυναίκες!»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti