Ο Χρ. Τσίχλης πρώτος στο ελληνικό παράρτημα του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ

Δευτέρα, 04 Φεβρουάριος 2019 13:11 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Χρ. Τσίχλης πρώτος στο ελληνικό παράρτημα του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ

Την Κυριακή 27/1 πραγματοποιήθηκαν εκλογές στην Αθήνα, για την ανάδειξη του νέου ΔΣ του παραρτήματος στην Ελλάδα του «Αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος-ΗΠΑ». Στην πρώτη θέση κατέλαβε ο δικηγόρος Αθηνών και πρόεδρος του Συνδέσμου των εν Αττική Γεωργιτσιάνων κ. Χρήστος Ηλ. Τσίχλης από το Γεωργίτσι Λακωνίας.

Σε ευχαριστήριο μήνυμα, ο κ. Τσίχλης αναφέρει τα εξής: «Μετά την δημοσίευση των αποτελεσμάτων από την εφορευτική επιτροπή, νιώθω την ανάγκη, να εκφράσω  τις θερμές ευχαριστίες μου προς τους Ελληνοαμερικανούς που ζουν στην Ελλάδα και με εμπιστεύτηκαν στην πρώτη θέση. Ένα μεγάλο Ευχαριστώ για την εκλογή μου, ως πρώτου μέλους ΔΣ, στο νέο ΔΣ(πλειοψηφίσαντος συμβούλου) και την επανεκλογή μου στη θέση του Συνηγόρου, του παραρτήματος στην Ελλάδα του “Αμερικανικού Δημοκρατικού Κόμματος-ΗΠΑ”».  

Τελευταίος πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, με το κόμμα των Δημοκρατικών, υπήρξε ο Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώτος Αφροαμερικανός που εκλέχθηκε σε αυτή τη θέση. Μέλος του Δημοκρατικού Κόμματος των ΗΠΑ, ο Ομπάμα υπήρξε βουλευτής της Γερουσίας του Ιλινόις από το 1997 έως το 2004 και Γερουσιαστής των ΗΠΑ, εκπροσωπώντας την πολιτεία του Ιλινόις, από το 2005 έως το 2008. Εκλέχθηκε για πρώτη φορά πρόεδρος των ΗΠΑ στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου του 2008 και ανέλαβε καθήκοντα στις 20 Ιανουαρίου 2009. Επανεκλέχθηκε, για δεύτερη συνεχόμενη θητεία, στις εκλογές της 6ης Νοεμβρίου 2012.

Τον Οκτώβριο του 2009 έγινε ο τέταρτος Αμερικανός πρόεδρος που λαμβάνει Βραβείο Νόμπελ Ειρήνης, ενώ έχει ανακηρυχθεί δύο χρονιές (2008 και 2012) «Πρόσωπο της Χρονιάς» από το περιοδικό Time.

Στη φωτογραφία ο Χρ. Τσίχλης (δεξιά) με τον σύμβουλο του Μπαράκ Ομπάμα και την αγαπημένη απερχόμενη πρόεδρο.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti