«Άσπρισαν» τα χωριά Ταϋγέτου και Πάρνωνα! (ΦΩΤΟ)

Η πρόγνωση και οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ώρες

Δευτέρα, 07 Ιανουάριος 2019 19:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Άσπρισαν» τα χωριά Ταϋγέτου και Πάρνωνα! (ΦΩΤΟ)

Στα «άσπρα» ντύθηκαν ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Λακωνίας από τις χιονοπτώσεις που προκάλεσε το παρατεταμένο κύμα ψύχους των τελευταίων ημερών. Η «Σοφία» έφερε χιόνια σε χωριά που βρίσκονται κατά μήκος της οροσειράς του Ταϋγέτου (πχ Γοράνοι, Αναβρυτή, Μυστράς [βυζαντινός και επάνω], Πικουλιάνικα, Καστόρι, Γεωργίτσι, Λογκανίκος κ.α.), αλλά και του Πάρνωνα (πχ Καρυές, Βαμβακού, Βρέσθενα, Τσίντζινα κ.α.)

Η κίνηση από το 40ο έως το 46 χλμ της παλαιάς Εθνικής οδού Καλαμάτας-Σπάρτης (μέσω Ταΰγετου) διεξάγεται με δυσχέρεια και μόνo με αντιολισθητικές αλυσίδες. Μεγάλη προσοχή χρειάζεται στο επαρχιακό και τοπικό οδικό δίκτυο για την επικράτηση παγετού, ακόμα και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας (από Δευτέρα προς Τρίτη) αναμένεται να χιονίσει σε περιοχές με υψηλό υψόμετρο του Ταϋγέτου και του Πάρνωνα, ενώ δεν αποκλείεται να σημειωθεί χιονόπτωση ή χιονόνερο σε πεδινές περιοχές. Γενικά, σήμερα Τρίτη, ο «Τηλέμαχος» θα προκαλέσει νεφώσεις παροδικά αυξημένες με βροχή η χιονόνερο στα νότια θαλάσσια-παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις σε ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Πελοποννήσου. Η θερμοκρασία αναμένεται να κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα, ενώ κατά περιοχές ενδέχεται να επικρατήσει παγετός.

Χιόνισε και στη Μάνη (δείτε σχετικό θέμα εδώ)


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 22 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα