Πρωτοχρονιά σε πανηγυρικό κλίμα στη Μητρόπολη Μάνης (ΦΩΤΟ)

Τετάρτη, 02 Ιανουάριος 2019 16:01 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρωτοχρονιά σε πανηγυρικό κλίμα στη Μητρόπολη Μάνης (ΦΩΤΟ)

Μέσα σε πανηγυρική ατμόσφαιρα εορτάστηκε στην Ιερά Μητρόπολη Μάνης η Πρωτοχρονιά, ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Εκκλησία η μεγάλη δεσποτική εορτή της κατά Σάρκα Περιτομής του Ιησού Χριστού, καθώς και η ιερά μνήμη του Αγίου Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.

Ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ΄ χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου στο ομώνυμο χωριό του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Κατά το κήρυγμά του, προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Μητροπολίτης αναφέρθηκε στο βίο του μεγάλου ιεράρχη της Εκκλησίας. Προ της απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο σεβασμιώτατος ευλόγησε την Πρωτοχρονιάτικη βασιλόπιτα του ναού.

Στη συνέχεια, ο κ. Χρυσόστομος Γ΄ χοροστάτησε στην επίσημη δοξολογία για την έναρξη  του νέου έτους στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου, παρουσία του δημάρχου Ανατολικής Μάνης κ. Ανδρεάκου, δημοτικών συμβούλων, του διοικητή της ΠΟΥ  Γυθείου, Επιπυραγού κ. Γραφάκου και αξιωματικού του Λιμεναρχείου Γυθείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε όλους τους ιερούς ναούς της Μητρόπολης Μάνης αναγνώστηκε το πρωτοχρονιάτικο μήνυμα του κ. Χρυσοστόμου.

Φωτο: Μητρόπολη Μάνης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti