Τατούλης για απλή αναλογική, προϋπολογισμό και ΣΔΙΤ

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019
Σάββατο, 17 Νοέμβριος 2018 11:17 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τατούλης για απλή αναλογική, προϋπολογισμό και ΣΔΙΤ

Στο θέμα της απλής αναλογικής που εισαγάγει ο «Κλεισθένης», αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια του πρόσφατου Περιφερειακού Συμβουλίου ο Πέτρος Τατούλης, σημειώνοντας ότι εξαρχής είχε εκφράσει την αποδοχή του, διευκρίνισε ωστόσο ότι «η στάση της αντιπολίτευσης καταδεικνύει ταραχή, καθώς στην πράξη δεν έχει κάνει τίποτα για αυτή την αλλαγή, παρά μόνο παραμένει αυστηρά οχυρωμένη γύρω από τον εαυτό της και το μόνο της ενδιαφέρον εστιάζεται στη δημιουργία μηχανισμού προστασίας της».

Σε ό,τι αφορά τον προϋπολογισμό του 2019 της Περιφέρειας Πελοποννήσου ο κ. Τατούλης τόνισε ότι «αποτελεί τεκμήριο πολιτικής αξιοπιστίας και συνέπειας προς τη συμφωνία μας με τους πολίτες, καθώς αντικατοπτρίζει πλήρως το πολιτικό μας πρόγραμμα που ενέκριναν οι Πελοποννήσιοι». Εξέφρασε, επίσης, την ιδιαίτερη ικανοποίησή του γιατί -όπως είπε- «για μια ακόμα φορά ο προϋπολογισμός της Περιφέρειας είναι ιδιαίτερα επιτυχής, εφόσον είναι πλήρως ισοσκελισμένος, σύμφωνα με τις επιταγές του “Καλλικράτη”».

Απαντώντας για μια ακόμα φορά στο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων με ΣΔΙΤ, ο περιφερειάρχης τόνισε ότι ποτέ δεν μετακινήθηκε από την πολιτική του θέση για το σπουδαίο αυτό έργο. «Οι πολίτες μας εμπιστεύτηκαν επανειλημμένα για το έργο αυτό και τιμούμε την καθαρή σχέση που έχουμε μαζί τους. Απ’ την άλλη πλευρά ανακύπτει ένα μεγάλο ζήτημα με τον τρόπο διαχείρισης των αποβλήτων της Καλαμάτας. Σήμερα υπήρξε νέα έκκληση του Δημάρχου Καλαμάτας προς εμένα να παρατείνω την κατάσταση έκτακτης ανάγκης για τη διαχείριση των απορριμμάτων».

Ειδική αναφορά έκανε ο κ. Τατούλης στην επιτυχία της περιφερειακής αρχής να βρίσκει διαρκώς πόρους προς όφελος των Πελοποννησίων πολιτών, «κάτι το οποίο δεν μας χαρίστηκε από καμία Κυβέρνηση. Τους διεκδικήσαμε και τους εξασφαλίσαμε με το σχεδιασμό μας, τη σκληρή δουλειά μας και την εμπειρία μας. Απ’ την άλλη πλευρά η πληθώρα των προγραμματικών μας συμβάσεων με τους Δήμους δείχνει το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας μας και την αλληλεγγύη μας, σύμφωνα άλλωστε με το στρατηγικό αναπτυξιακό σχεδιασμό μας τον οποίο υπηρετούμε με απόλυτη συνέπεια». Απευθυνόμενος, προς την αντιπολίτευση ο περιφερειάρχης υποστήριξε ότι «ποτέ δεν βοήθησε το έργο της περιφερειακής αρχής, ούτε στην εξεύρεση πόρων, ούτε στην υλοποίηση των έργων».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος