«Καμία απόφαση για Νοσηλευτική, το ζήτημα μελετάται» (VIDEO)

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Ύστατη και «δραματική» λύση η απομάκρυνση του τμήματος είπε ο υπουργός Παιδείας και δεσμεύτηκε για προσπάθεια αναβάθμισης - Η απάντηση Γαβρόγλου σε Δαβάκη

Παρασκευή, 16 Νοέμβριος 2018 15:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Καμία απόφαση για Νοσηλευτική, το ζήτημα μελετάται» (VIDEO)

Την παραμονή του Τμήματος Νοσηλευτικής Σπάρτης ζήτησε από τον υπουργό Παιδείας κ. Γαβρόγλου ο βουλευτής Λακωνίας κ. Θανάσης Δαβάκης  την Παρασκευή (16/11) στη Βουλή.

Κατά την ομιλία του, ο κ. Δαβάκης εξέθεσε τους λόγους που δικαιολογούν την παραμονή του Τμήματος Νοσηλευτικής στη Σπάρτη και ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό να επιδείξει πολιτική βούληση για την αναβάθμιση του Νοσοκομείου της Σπάρτης, ούτως ώστε να ασκείται απρόσκοπτα η κλινική εκπαίδευση των φοιτητών του τμήματος.

Ο υπουργός απάντησε στον Λάκωνα βουλευτή ότι δεν υπάρχουν τελικές αποφάσεις, καθώς έχει συσταθεί ειδική ομάδα εργασίας για να μελετήσει το ζήτημα και αναμένεται η έκδοση σχετικού πορίσματος.

Στη δευτερολογία του ο κ. Δαβάκης υπογράμμισε την αναγκαιότητα της παραμονής της Νοσηλευτικής στη Σπάρτη, που -όπως είπε- «είναι συνυφασμένη με την αναβάθμιση της κλινικής εκπαίδευσης των φοιτητών, η οποία αποτελεί βασική ευθύνη της Πολιτείας και του αρμόδιου υπουργείου Υγείας», ζητώντας από τον κ. Γαβρόγλου την παρέμβασή του σε αυτό.

Στην απάντησή του, ο κ. Γαβρόγλου δεσμεύθηκε ότι θα εξαντληθούν όλα τα περιθώρια προσπαθειών αναβάθμισης της Νοσηλευτικής Σπάρτης, προτού η Πολιτεία καταφύγει στη «δραματική» -όπως τη χαρακτήρισε- λύση της απομάκρυνσής της από την πόλη.

Επί τάπητος και
τα κενά εκπαιδευτικών
Στη συνέχεια, ο βουλευτής αναφέρθηκε στο θέμα των κενών θέσεων εκπαιδευτικών σε διάφορες σχολικές μονάδες της Λακωνίας, κάνοντας λόγο για επείγον πρόβλημα και ζήτησε από τον κ. υπουργό να παρέμβει για την άμεση επίλυσή του. Ο κ. υπουργός απάντησε στο Λάκωνα βουλευτή ότι «από τη Δευτέρα θα λυθεί το θέμα των κενών σε όλη την Ελλάδα».

Δείτε το σχετικό video

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος