Σε τροχιά ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το φράγμα της Κελεφίνας

Mayfair_Club

Τι συζητήθηκε σε συνάντηση Αραχωβίτη-Βαλιώτη

Πέμπτη, 18 Οκτώβριος 2018 17:52 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Σε τροχιά ένταξης σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα το φράγμα της Κελεφίνας

Αντιπροσωπεία του Δημοτικού Συμβουλίου Σπάρτης με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Βαγγέλη Βαλιώτη συναντήθηκε την Πέμπτη (18/10) με τον Λάκωνα υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Αραχωβίτη.

Η φάση στην οποία βρίσκεται σήμερα το έργο του φράγματος της Κελεφίνας και τα βήματα που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον για την εκτέλεση του έργου ήταν ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν. Ο υπουργός ενημέρωσε τον δήμαρχο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου ότι ήδη έχουν ολοκληρωθεί  και εγκριθεί οι μελέτες και το έργο βρίσκεται πλέον στο στάδιο ένταξης σε πρόγραμμα χρηματοδότησης.

Το έργο αφορά στην κατασκευή χωμάτινου φράγματος ύψους 51 μ. επί του ποταμού Κελεφίνας και σκοπός του είναι η δημιουργία ταμιευτήρα αποθήκευσης νερού του ποταμού  το οποίο θα χρησιμεύσει για την άρδευση 28.000 στρεμμάτων περίπου που αντιμετωπίζουν χρόνια προβλήματα ανεπάρκειας νερού.

Στη συνάντηση συζητήθηκε, επίσης, το θέμα των ζημιών από την πρόσφατη χαλαζόπτωση και ανεμοθύελλα που έπληξε την ευρύτερη περιοχή. Ο υπουργός ενημέρωσε ότι ήδη έγιναν οι πρώτες επισημάνσεις από τους γεωπόνους και αναμένονται οι τελικές εκτιμήσεις για να προχωρήσουν γρήγορα και έγκαιρα στην εξατομίκευση των ζημιών και στην έκδοση των πορισμάτων.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος