Έφτασε με τα πόδια από τον Έβρο στη Μάνη για «καθαρό αθλητισμό»! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Επιτυχημένος ο άθλος του Στ. Αράπογλου

Δευτέρα, 08 Οκτώβριος 2018 19:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Έφτασε με τα πόδια από τον Έβρο στη Μάνη για «καθαρό αθλητισμό»! (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Επιτυχώς ολοκληρώθηκε η προσπάθεια του ιατρού-υπερμαραθωνοδρόμου, Στέργιου Αράπογλου, ο οποίος κατάφερε να διανύσει με τα πόδια τον «δρόμο του Τάκη Σκουλή», από το Ορμένιο του Δήμου Ορεστιάδας μέχρι το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας, το ακρωτήρι Ταίναρο στη Μάνη!

Ο δρομέας είχε ξεκινήσει στις 10 Σεπτεμβρίου από το Ορμένιο και έφτασε στον τελικό του προορισμό του 24 ημέρες μετά (την Τετάρτη 3/10), έχοντας διασχίσει 1.400 χιλιόμετρα και μεταφέροντας το μήνυμα για «καθαρό αθλητισμό», χωρίς αναβολικά. Στο τέρμα της διαδρομής του, πήρε συμβολικά ένα μικρό κομμάτι από τον βράχο του ακρωτηρίου.

Λίγα λόγια για το μεγάλο δρομικό
εγχείρημα του υπερδρομέα Στ. Αράπογλου
Το μεγαλύτερο δρομικό εγχείρημα που έχει γίνει στην Ελλάδα, σε συνθήκες ανοικτού δρόμου πραγματοποίησε ο γενικός χειρουργός της Ε΄ Χειρουργικής Κλινικής του Τμήματος Ιατρικής της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, Στέργιος Αράπογλου, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών στην πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων

Η εκκίνηση πραγματοποιήθηκε στο Ορμένιο του Νομού Έβρου στις 10/9/2018 και ο τερματισμός έγινε στο Ακρωτήριο Ταίναρον του Νομού Λακωνίας, στις 3/10/2018, από το βορειότερο, δηλαδή, μέχρι το νοτιότερο άκρο της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Η υλοποίηση της διαδρομής αποσκοπεί στην ολοκλήρωση του μέγιστου δρομικού εγχειρήματος που οραματίστηκε ο Έλληνας «Δάσκαλος» των Υπεραποστάσεων, ο Τάκης Σκουλής, ώστε με αυτό τον τρόπο να τερματίσει την αθλητική του διαδρομή.

Ο Τάκης Σκουλής είναι μια μεγάλη μορφή του δρομικού κινήματος, ο οποίος έτρεξε και τερμάτισε στις πρώτες πέντε διοργανώσεις του Σπαρτάθλου και υπήρξε πρωταθλητής Μαραθωνίου και Υπεραμαραθωνίων αποστάσεων, με σημαντικές επιδόσεις -ιδιαίτερα στις κατηγορίες των βετεράνων αθλητών- τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Το συγκεκριμένο εγχείρημα υποστηρίζεται από τη ΧΑΝΘ, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ “THEGAME”, που αφορά το αντιντόπινγκ και τα έσοδα από την προβολή του θα διατεθούν εξολοκλήρου για τους κοινωνικούς σκοπούς της ΧΑΝΘ.

 Η υποδοχή και οι δηλώσεις
Μ’ ένα στεφάνι από κλαδί μανιάτικης ελιάς αντάμειψε τον υπερδρομέα Στέργιο Αράπογλου ο εικονολήπτης του καναλιού “MANINEWS” Νικόλαος Πιερρακέας.

Και μετά τη στέψη του ο Στέργιος Αράπογλου ανέφερε τα εξής: «Καταλαβαίνουμε για άλλη μια φορά πόσο σημαντικό είναι να κυματίζει η σημαία μας ψιλά και όλοι εμείς να είμαστε από κάτω της ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΩ ΑΠΟ ΤΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΚΧΩΡΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΑ η Πατρίδα μας η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ είναι μόνο ελληνική, μιλάμε ελληνικά και δεν καταλαβαίνουμε τίποτα απ’ όσα γίνονται, είμαστε ανυποχώρητοι, σας ευχαριστούμε πολύ»!

Στη πρώτη συνέντευξη που έδωσε στον Εκδότη «Αδούλωτης Μάνης» Γιώργο Δημακόγιαννη, ο Στέργιος Αράπογλου ευχαρίστησε τη σύζυγό του Σεβαστή Αράπογλου, τους συνεργάτες τους που στάθηκαν στο πλευρό του σ’ όλη τη διαδρομή του και τον «δάσκαλο» -όπως τον χαρακτήρισε- υπερδρομέα Τάκη Σκουλή, ο οποίος τον ενέπνευσε να υλοποιήσει μια διαδρομή που αποτελεί ένα μέγιστο δρομικό εγχείρημα.

Στην ερώτηση που έθεσε ο Γιώργος Δημακόγιαννης «δεν επιλέξατε μάλλον τυχαία το τερματισμό να είναι στο Ταίναρο κι όχι ίσως  κάπου αλλού;», ο Στέργιος Αράπογλου απάντησε ότι «αυτό που είπατε θα πρέπει να τα ακούσουνε καλύτερα αυτοί που μάς κυβερνούν».

Ως αναμνηστικό ενθύμιο για τον τερματισμό αυτής της διαδρομής ο εκδότης «Αδούλωτης Μάνης» Γιώργος Δημακόγιαννης προσέφερε στον Στέργιο Αράπογλου μια μανιάτικη σημαία, η οποία γράφει στη πάνω πλευρά “Νίκη ή Θάνατος (και όχι “ελευθερία, γιατί η Μάνη θεωρείτο ελεύθερη).

Αξίζει ν’ αναφερθεί ότι ο εικονολήπτης και ιδιοκτήτης του καναλιού “ΜΑΝΙΝΕWS”  Νικόλαος Πιερρακέας έφτιαξε στεφάνια από κλαδί μανιάτικης ελιάς για να τα προσφέρει στον υπερδρομέα Στέργιο Αράπογλου, τον «δάσκαλο» Τάκη Σκουλή, τη σύζυγό του Στέργιου Αράπογλου και τους συνεργάτες του υπερδρομέα.

Στη συνέχεια, ο εκπρόσωπος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΧΑΝΘ απεύθυνε στον Στέργιο Αράπογλου ευχαριστίες γι’ αυτό το μέγιστο  δρομικό εγχείρημα, προσφέροντάς του ένα λάβαρο της ΧΑΝΘ.

Με λόγια συγκίνησης και χαράς μίλησε ο «δάσκαλος» Τάκης Σκουλής για τον δικό του μαθητή, τον Στέργιο Αράπογλου, δίνοντας το εξής μήνυμα: Αθλητισμός χωρίς ίντριγκες–«ευ αγωνίζεσθαι». Και τόνισε μεταξύ των άλλων ότι: «’ Μαυτή τη διαδρομή ο Στέργιος Αράπογλου ένωσε το βόρειο με το νότιο μέρος της Ελλάδος».

Τέλος, ο Στέργιος Αράπογλου έστεψε τη σύζυγό του Σεβαστή Αράπογλου και τους συνεργάτες τους μ’ ένα κλαδί ελιάς και τους ευχαρίστησε για τη στήριξή τους, τονίζοντας ότι: «Η λάμψη στα μάτια του “δασκάλου”  είναι η ανταμοιβή σε όλους μας».


Ρεπορτάζ: Νικόλαος Πιερρακέας
Φωτο-video: MANINEWS

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος