Γνώρισε το Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη»!!!

Αν είσαι γονιός,  αν είσαι εκπαιδευτικός, αν είσαι γιατρός

Τρίτη, 02 Οκτώβριος 2018 12:00 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Γνώρισε το Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη»!!!

Η συνεχής παρακολούθηση και γνώση των εξελίξεων στον τομέα της επιστήμης, της ιατρικής και της εκπαίδευσης παιδιών /εφήβων με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες αποτελεί βασική προτεραιότητα και αρχή του Κέντρου Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη». Με την ίδια νοοτροπία και φιλοσοφία θα πορευθούμε και τη φετινή χρονιά (4η χρονιά λειτουργίας), βελτιώνοντας συνεχώς τους χώρους  αλλά και τις υπηρεσίες του Κέντρου, θέλοντας να καλύπτουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των παιδιών /εφήβων με ΕΕΑ ,ανταποκρινόμενοι στις  υψηλές απαιτήσεις των οικογενειών αυτών για τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Το κέντρο μας στεγάζεται  σε έναν ισόγειο χώρο προσβάσιμο για Αμεα και είναι οργανωμένο με τα πρότυπα των χώρων ειδικής αγωγής. Διαθέτει 11 άρτια εξοπλισμένες αίθουσες προσαρμοσμένες στο περιεχόμενο των διαφορετικών θεραπειών (λογοθεραπείας, εργοθεραπείας, ειδικής μάθησης, ειδικό παιδαγωγικό, ψυχολογικής  υποστήριξης, ψυχοκινητικής αγωγής, θεατρικό παιχνίδι).
 
Παράλληλα, δημιουργήθηκε ένα υποκατάστημα  ως ένα πρωτοποριακό Κέντρο Διαφοροποιημένης Μάθησης που στόχο έχει να ενισχύσει αποτελεσματικά τους μαθητές Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες (μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, διάσπαση προσοχής, αναπτυξιακές διαταραχές) προσφέροντας αποτελεσματικά προγράμματα Αποκατάστασης και Συμβουλευτικής Υποστήριξης.  
Στελεχώθηκε η δομή με άρτια καταρτισμένο επιστημονικό προσωπικό που εποπτεύεται από Παιδοψυχίατρο και την υπεύθυνη Ειδική Παιδαγωγό, υπηρετώντας τον τομέα της ειδικής αγωγής με συνέπεια και υπευθυνότητα. Επανδρωμένο με τα πιο σύγχρονα επιστημονικά διαγνωστικά εργαλεία και τις πιο εξελιγμένες μεθόδους παρέμβασης προσφέρει αποτελεσματική καθοδήγηση εξειδικευμένης παρέμβασης.
 
Το Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη» αποτελεί το μοναδικό διεπιστημονικό κέντρο  στον Νομό Λακωνίας. Η διεπιστημονική μας ομάδα περιλαμβάνει:
Παιδοψυχίατρο
Ειδικούς Παιδαγωγούς
Λογοθεραπεύτριες
Εργοθεραπεύτρια
Ψυχολόγους
Γυμναστή
Εκπαιδευτικούς Α/θμιας και β/θμιας Εκπ/σης
 
Το κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου «Εξέλιξη» παρέχει υπηρεσίες αξιολόγησης, διάγνωσης, εκπαίδευσης και θεραπευτικής αντιμετώπισης δυσκολιών υποστηρίζοντας ολιστικά παιδιά, εφήβους και τις οικογένειές τους. Απευθύνεται σε παιδιά και εφήβους που εμφανίζουν ειδικές μαθησιακές, γνωστικές, γλωσσικές και συναισθηματικές δυσκολίες, αναπτυξιακές διαταραχές, καθώς και προβλήματα φωνής και κατάποσης. Επίσης, το κέντρο απευθύνεται σε παιδιά και σε εφήβους που παρουσιάζουν δυσκολίες οργάνωσης της σχολικής τους μελέτης, ή και μειωμένες ικανότητες μελέτης και απομνημόνευσης θεωρητικών μαθημάτων. Στις υπηρεσίες του κέντρου περιλαμβάνονται
• Προγράμματα διορθωτικής αγωγής (μαθησιακές δυσκολίες, δυσλεξία, μαθηματικά,.
• Παρέμβαση σε διάχυτες αναπτυξιακές διαταραχές (TEACCH, PECS, μέθοδος ΑΒΑ, κοινωνικές ιστορίες, παιγνιοθεραπεία, θεατρικό παιχνίδι)
• Λογοθεραπεία (διαταραχές άρθρωσης, φωνής,  κατάποσης, καθυστέρηση λόγου)
• Εργοθεραπεία (κινητικός συντονισμός, λεπτής αδρή κίνηση, αισθητηριακή ολοκλήρωση)
• Παρέμβαση στη ΔΕΠ/ ΔΕΠ-Υ.
• Ψυχολογική Υποστήριξη παιδιών και εφήβων
• Συμβουλευτική Γονέων
• Ομάδες Γονέων  
• Επαγγελματικός προσανατολισμός.
• Ομαδικά προγράμματα (θεατρικό παιχνίδι, κοινωνικών δεξιοτήτων, ψυχοκινητική αγωγή)
• Προσαρμοσμένα Προγράμματα Φυσικής Αγωγής για Αμεα

Γνωρίστε μας στον ανανεωμένο χώρο μας!!
Κέντρο Αγωγής Παιδιού & Εφήβου Εξέλιξη
Λεωνίδου 1, Σπάρτη Λακωνίας, Τηλ. 27310 81050 /6978733472
Υποκάταστημα : Λεωνίδου 40 , Τηλ.27310 82009
Site : www.kentro-exelixi.gr
e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti