Ραγδαίες οι εξελίξεις για τα αιολικά στα Κουλέντια! (ΦΩΤΟ)

Στην περιοχή μεταφέρθηκε εξοπλισμός των ανεμογεννητριών - Στα «κάγκελα» κάτοικοι και φορείς ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση προσφυγών

Πέμπτη, 06 Σεπτέμβριος 2018 07:47 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ραγδαίες οι εξελίξεις για τα αιολικά στα Κουλέντια! (ΦΩΤΟ)

Στην τελική φάση της υλοποίησής του, η οποία είναι η εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, βρίσκεται το αιολικό εργοστάσιο στα Κουλέντια Μονεμβασίας, σύμφωνα με τον Σύλλογο «Άρτεμις» και τη «Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων και δικτύου υψηλής τάσης στη Χερσόνησο Μαλέα».

Παρά το γεγονός ότι εκκρεμούν οι προσφυγές που έχουν καταθέσει ο Δήμος Μονεμβασίας και πολίτες στο Συμβούλιο της Επικρατείας και οι οποίες αναμένεται να εκδικαστούν τον προσεχή Οκτώβριο, «όπως δείχνουν τα πράγματα, η εγκατάσταση αυτή θα γίνει πρωθύστερα των αποφάσεων» τονίζουν οι δύο σύλλογοι.

Την Τετάρτη 5/9, ο Σύλλογος «ΆΡΤΕΜΙΣ» γνωστοποίησε ότι «οι ιστοί των ανεμογεννητριών που έχει σχεδιαστεί να εγκατασταθούν στα Κουλέντια» είχαν φορτωθεί σε νταλίκες που κατευθύνονταν στην περιοχή. «Αυτό παρά το γεγονός ότι η εκδίκαση της υπόθεσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα γίνει τον Οκτώβριο. Προφανώς από την εταιρεία υπάρχει μεγάλη βιασύνη. Μέλη του Συλλόγου "ΑΡΤΕΜΙΣ" και της Συντονιστικής θα βρίσκονται στα Κουλέντια. Καλούμε όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες να ανέβουν στα Κουλέντια, στον χώρο του γηπέδου, όπου έγιναν και οι προηγούμενες συγκεντρώσεις προκειμένου να εκφράσουν την αντίθεσή τους σε αυτό το περιβαλλοντικό έγκλημα στον τόπο μας» υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Σύμφωνα με νεότερη ανάρτηση στην ομάδα «Λέμε ΟΧΙ σε Αιολικά και Δίκτυο Υψηλής Τάσης σε Βάτικα και Δήμο Μονεμβασίας» στο Facebook, οι νταλίκες με τον εξοπλισμό για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών έφτασαν στα Κουλέντια.

41061141 748348275507327 9045221616664969216 n
Κατά τη μεταφορά των ανεμογεννητριών στα Κουλέντια

Κάλεσμα για δυναμικές κινητοποιήσεις
Ο Σύλλογος «Άρτεμις» και τη «Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην εγκατάσταση αιολικών πάρκων και δικτύου υψηλής τάσης στη Χερσόνησο Μαλέα» απευθύνουν κάλεσμα για δυναμικές δράσεις αποτροπής του σχεδιασμού: «Η τοπική κοινωνία έχει τοποθετηθεί αρνητικά σε αυτό το έργο. Πλέον δεν μας μένει κάτι άλλο να κάνουμε, παρά μόνο να απαντήσουμε με πράξεις, προκειμένου να αποτρέψουμε την καταστροφή του φυσικού περιβάλλοντος και την αλλοίωση του χαρακτήρα των χωριών μας.

Γι’ αυτό ζητάμε: Μόνιμη επιφυλακή και συμπόρευση των πολιτών στις όποιες δράσεις ακολουθήσουν. Ο ένας καλεί τον άλλον για να είμαστε όλοι εκεί!»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti