«Να ενθαρρύνουμε και να εντάξουμε τους νέους για ένα καλύτερο αύριο»

Μήνυμα δημάρχου Σπάρτης για Ημέρα της Νεολαίας

Δευτέρα, 13 Αύγουστος 2018 13:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Να ενθαρρύνουμε και να εντάξουμε τους νέους για ένα καλύτερο αύριο»

Σε μήνυμά του για την Παγκόσμια Ημέρας της Νεολαίας, ο δήμαρχος Σπάρτης, Βαγγέλης Βαλιώτης, αναφέρει τα εξής:

«Η Παγκόσμια Ημέρα της Νεολαίας γιορτάστηκε για πρώτη φορά στις 12 Αυγούστου του 1999, όταν η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών εξέδωσε ψήφισμα, το οποίο ενέκρινε να καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας η 12η Αυγούστου κάθε έτους.

Η παγκόσμια Ημέρα Νεολαίας, επικεντρώνεται στα δικαιώματα των νέων ανθρώπων όλου του πλανήτη, για πλήρη πρόσβαση στην εκπαίδευση, για επαρκή υγειονομική περίθαλψη, για ευκαιρίες απασχόλησης και συμμετοχή στη δημόσια ζωή.

Στοιχεία, που στην ελληνική κοινωνία έχουν υποβαθμιστεί καθώς  οι δραματικές επιπτώσεις της πολυετούς κοινωνικοοικονομικής κρίσης είναι πολλές. Ανασφάλεια, αβεβαιότητα, άγχος, ανεργία, ελαστικές συνθήκες εργασίας, μαζική μετανάστευση στο εξωτερικό κ.α.

Γνωρίζουμε πολύ καλά όλοι μας, ότι το μέλλον του πλανήτη μας ανήκει στους νέους,  γι’ αυτό  ας είναι η ημέρα αυτή  η αφορμή, για να προβληματιστούμε σχετικά με όλα τα θέματα, που αντιμετωπίζουν οι νέοι, και να επενδύσουμε σε ευκαιρίες γνώσεις και ανάπτυξης, έτσι ώστε το μέλλον μας να βρίσκεται σε καλά χέρια..

Οφείλουμε λοιπόν να τους ενθαρρύνουμε, να αγωνίζονται για μία κοινωνία, που θα επενδύει στην πρόοδο και στην ανάκαμψη, για ένα καλύτερο αύριο και να μην εγκαταλείψουν την προσπάθεια γεμίζοντάς τους με εφόδια, για να αντιμετωπίσουν τις δυσκολίες. Να τους εντάξουμε σε όλες τις δομές της κοινωνίας αξιοποιώντας τη δημιουργικότητα και την ενέργεια τους ώστε να οικοδομήσουμε μια νέα κοινωνία, που θα επενδύει στην ανάκαμψη και την πρόοδο. Την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο.

Ο Δήμαρχος Σπάρτης
Ευάγγελος Βαλιώτης»


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος