Παρουσία Φιλιππάκου η αλλαγή σκυτάλης στις ηγεσίες ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ)

Παρασκευή, 10 Αύγουστος 2018 17:28 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Παρουσία Φιλιππάκου η αλλαγή σκυτάλης στις ηγεσίες ΕΛΑΣ και Πυροσβεστικής (ΦΩΤΟ)

Ο Γυθειάτης γενικός γραμματέας Συντονισμού του Υπουργείου Εσωτερικών, Τζανέτος Φιλιππάκος, παρευρέθηκε την Πέμπτη 9 Αυγούστου, στις τελετές παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων των Αρχηγών της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος.

Ο κ. Φιλιππάκος ευχαρίστησε και τους δύο απερχόμενους Αρχηγούς, τον επίτιμο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Στρατηγό ε.α. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, και τον επίτιμο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Στρατηγό ε.α. Σωτήριο Τερζούδη, για την συνεργασία και την προσφορά τους. Επίσης, ευχήθηκε στους νέους Αρχηγούς των δύο Σωμάτων, Αντιστράτηγο Αριστείδη Ανδρικόπουλο και Αντιστράτηγο Βασίλειο Ματθαιόπουλο, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο τους.

Και στις δύο τελετές, ο κ. Φιλιππάκος επέδωσε μεταξύ άλλων επισήμων, αφενός, τιμητικό ξιφίδιο στον απερχόμενο Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας και αφετέρου, τιμητική πλακέτα στον απερχόμενο Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος.

Αρχικά, το πρωί της Πέμπτης, πραγματοποιήθηκε η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στις Αχαρνές, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Ο νέος Αρχηγός της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ανέλαβε την ηγεσία του Σώματος από τον απερχόμενο Αρχηγό, Στρατηγό ε.α. Κωνσταντίνο Τσουβάλα, ενώ και οι δύο στη συνέχεια απηύθυναν χαιρετισμούς.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Στην τελετή παρέστησαν, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων Βασίλης Λεβέντης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Χαρά Καφαντάρη, ως εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής, o βουλευτής Νικόλαος Καραθανασόπουλος, ως εκπρόσωπος του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, ο Γεώργιος Τσιτσιλιάνος, ως εκπρόσωπος του προέδρου του κόμματος «Το Ποτάμι» και ο αντιδήμαρχος Αχαρνών, Θεόδωρος Συρινίδης. Επίσης, παρέστησαν ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Δημήτρης Αναγνωστάκης, ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Ιωάννης Ταφύλλης και ο πρόεδρος του ΔΣ του ΚΕΜΕΑ, Παναγιώτης Τσάκωνας.

Παράλληλα, την τελετή τίμησαν με τη παρουσία τους ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί,   εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, επίτιμοι Αρχηγοί του Σώματος και ανώτατοι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας, εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων και ενώσεων, υπηρεσιακοί παράγοντες, καθώς και αστυνομικό και πολιτικό προσωπικό του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας και του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, έλαβε χώρα η τελετή παράδοσης – παραλαβής της Αρχηγίας του Πυροσβεστικού Σώματος στις εγκαταστάσεις του Ενιαίου Συντονιστικού Επιχειρησιακού Κέντρου, στο Χαλάνδρι, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Πάνου Σκουρλέτη.

Ο νέος Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ανέλαβε την ηγεσία του Σώματος από τον απερχόμενο Αρχηγό, Στρατηγό ε.α. Σωτήριο Τερζούδη.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης – Ταξίαρχος Νεκτάριος Κιούλος.

Στην τελετή παρέστησαν ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Γιάννης Ταφύλλης, ο Αντιπτέραρχος Νικόλαος Δημήτριος Χριστόπουλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ο Αρχηγός ΓΕΣ, Αντιστράτηγος Αλκιβιάδης Στεφανής, ο Αρχηγός της ΕΛΑΣ Αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος, ο Αρχηγός ΛΣ- ΕΑ, Αντιναύαρχος ΛΣ Σταμάτιος Ράπτης, ο Υποναύαρχος ΠΝ Παναγιώτης Λυμπέρης ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΝ, ο Υποπτέραρχος (Ι) Αθανάσιος Σαββόπουλος ως εκπρόσωπος του Αρχηγού ΓΕΑ, η φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος, ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί, επίτιμοι Αρχηγοί και Υπαρχηγοί του Σώματος, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης και συνδικαλιστικών φορέων.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα