Τίμησαν τους Μανιάτες πεσόντες της περιόδου 1941-1949 (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club

Στον Δρύαλο Αν. Μάνης

Τετάρτη, 08 Αύγουστος 2018 15:08 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τίμησαν τους Μανιάτες πεσόντες της περιόδου 1941-1949 (ΦΩΤΟ)

Ως γνωστόν την πρώτη Κυριακή του Αυγούστου κάθε έτους, Μανιάτες και Λάκωνες αποτίουν φόρο τιμής στους δικούς του αγωνιστές.

Συγκεκριμένα, ο «Σύλλογος Απογόνων και Αγωνιστών 1941-1949» τίμησε τους Μανιάτες αγωνιστές-πεσόντες ήρωες, με μια λιτή και συγκινητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 5 Αυγούστου στην Ιερά Μονή Φανερωμένης Δρυάλου. Την επιμνημόσυνη δέηση τέλεσε ο πρωτοσύγκελος π. Συμεών Λαμπρινάκος στην Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Δρυάλου, ενώ ακολούθησε τρισάγιο και κατάθεση τιμητικού στεφάνου στο μνημείο πεσόντων από τον Κυριάκο Γούδη, έναν εκ των εναπομείναντων αγωνιστών. Το τιμητικό στέφανο δόθηκε από τον Νικόλαο Σταθάκο, ο οποίος έχει πέντε δικούς του αγωνιστές-πεσόντες ήρωες.

Μετά την κατάθεση στεφάνου, χαιρετισμό απηύθυνε ο Στρατηγός Γιώργος Κοκορός και ακολούθησε συγκινητική ομιλία του αγωνιστή κ. Αναστάσιου Ζώτελη. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή μιας τιμητικής πλακέτας στους εναπομείναντες αγωνιστές και τους συγγενείς των πεσόντων, ενώ πραγματοποιήθηκε προσκλητήριο νεκρών.

Το «παρών», μεταξύ άλλων, έδωσαν ο βουλευτής Λακωνίας της ΝΔ κ. Αθανάσιος Δαβάκης και ο πρώην βουλευτής Λακωνίας κ. Γρηγόρης Αποστολάκος.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους συγγενείς-φίλοι από περιοχές της Μάνης, της Λακωνίας και της Κέρκυρας, αλλά και το εξωτερικό.  

Ρεπορτάζ: Νίκος Πιερρακέας
Φωτο: MANINEWS

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος