Απάντηση Αραχωβίτη στους βιοκαλλιεργητές: «Άκαιρη και άστοχη η επιστολή διαμαρτυρίας»

Mayfair_Club
Παρασκευή, 03 Αύγουστος 2018 08:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Απάντηση Αραχωβίτη στους βιοκαλλιεργητές: «Άκαιρη και άστοχη η επιστολή διαμαρτυρίας»

Έντονη ήταν η αντίδραση του βουλευτή Λακωνίας κ. Σταύρου Αραχωβίτη στην επιστολή διαμαρτυρίας της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας κατά του ΟΠΕΚΕΠΕ με αφορμή την απόρριψη 81 Λακώνων παραγωγών από το παλαιό πρόγραμμα Βιολογικής Γεωργίας και του προγράμματος έτους 2016.

Αναλυτικά η ανακοίνωση-απάντηση του Στ. Αραχωβίτη έχει ως εξής:

«Η Επιστολή Διαμαρτυρίας – Δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας στις 25/7, δηλαδή ενώ ακόμη το έθνος πενθούσε για την τραγική απώλεια των συνανθρώπων μας από τις φονικές πυρκαγιές, είναι τουλάχιστον άκαιρη και άστοχη.

Δεν αρκείται όμως μόνον σε αυτό, αλλά ζητάει επιπλέον τα ονοματεπώνυμα όσων υπογράφουν τις καταστάσεις, απειλώντας ευθέως τους Δημοσίους Υπαλλήλους που τις υπέγραψαν, ενώ εφάρμοζαν το υφιστάμενο θεσμικό πλαίσιο.

Όσον αφορά δε στους χαρακτηρισμούς για το πρόσωπο μου περί δήθεν “αφωνίας και αβουλίας”, γνωρίζετε καλά ότι -αντίθετα με όσα γράφετε- με χαρακτηρίζει η χρήση ευθείας, ακόμα και σκληρής γλώσσας, εκεί όμως όπου χρειάζεται, ενώ αντίθετα δε συνηθίζω να επιδιώκω την αδιάκοπη δήλωση της παρουσίας μου με ρητορική υψηλών τόνων και εντυπωσιασμού.

Ιδιαίτερα δε ως προς την δράση μου σαν βουλευτής για τη στήριξη της Βιολογικής Γεωργίας, οι προσπάθειες μου ήταν και είναι άοκνες, πάντα με κίνητρο την εξεύρεση λύσεων, σύννομων με το εθνικό και κανονιστικό πλαίσιο, στα τραγικά λάθη και αδιέξοδα του παρελθόντος. Χάρις δε εν πολλοίς σε αυτές, έχουν γίνει, οι μέχρι σήμερα πληρωμές που βρίσκονταν, όπως πολύ καλά γνωρίζετε, σε τέλμα για χρόνια. Είναι γνωστό σε όλους σας ότι εξαντλώ κάθε δυνατή προσπάθεια προς τις αρμόδιες Υπηρεσίες συμβατή προς τον θεσμικό μου ρόλο, για την άμεση εκκαθάριση και πληρωμή όλων των Βιοκαλλιεργητών, τόσο στο πλαίσιο του παλιού προγράμματος όσο και για τη τρέχουσα περίοδο.

Το γεγονός αυτό το γνωρίζουν όλα τα μέλη της Ένωσης και άρα η περί αντιθέτου αναφορά σας στην επιστολή, την καθιστά εντελώς αναξιόπιστη.

Γεννώνται λοιπόν σοβαρά ερωτήματα για το κατά πόσον το ύφος και το περιεχόμενο της παρούσας επιστολής αλλά και όλων των προηγούμενων με αναφορές στο πρόσωπό μου, εκφράζουν τα μέλη της Ένωσης ή αποτελούν προσωπικές απόψεις, εκτιμήσεις ή ακόμη και επιδιώξεις του συντάκτη.

Τέλος, όσον αφορά στο περιεχόμενο των καταγγελιών, αντιλαμβάνεστε ότι επί τεχνικών ζητημάτων δεν είμαι ο καθ’ ύλην αρμόδιος να απαντήσω και δεν πρόκειται να το κάνω. Θεωρώ ωστόσο, σε κάθε περίπτωση, ότι τα καταγγελλόμενά σας θα απαντηθούν από τις αρμόδιες υπηρεσίες και θα βρεθούν νόμιμες λύσεις, όπου αυτό είναι δυνατό.  

Με εκτίμηση
Σταύρος Αραχωβίτης»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος