Λάκωνες βιοκαλλιεργητές: «Αρρωστημένο το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ»

Οργισμένη επιστολή για την απόρριψη 81 παραγωγών του προγράμματος Βιολογικής Γεωργίας

Τρίτη, 31 Ιούλιος 2018 07:58 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Λάκωνες βιοκαλλιεργητές: «Αρρωστημένο το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ»

«Αρρωστημένο» χαρακτηρίζει το σύστημα του ΟΠΕΚΕΠΕ η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, υποστηρίζοντας ότι ευθύνεται για το γεγονός ότι οι απορριπτόμενοι στη ΔΑΟΚ Λακωνίας για το παλαιό πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας και για το έτος 2016, ανήλθαν σε 81. Με επιστολή τους προς τον υπουργό και τον αναπληρωτή υπουργό Αγροτικής  Ανάπτυξης και Τροφίμων, τον πρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ, τον βουλευτή Στ. Αραχωβίτη, τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας Πελοποννήσου και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνοτροφίας Πελοποννήσου, οι βιοκαλλιεργητές ισχυρίζονται ότι η διαδικασία διενεργείται κατά το δοκούν και  ζητούν τα ονοματεπώνυμα όσων υπογράφουν τις καταστάσεις δικαιούχων και απορριπτομένων, για να αποδοθούν οι ευθύνες.

Αναλυτικά, η επιστολή που υπογράφει ο πρόεδρος της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Λακωνίας, έχει ως εξής:

«Για μια ακόμη φορά, τα αρρωστημένα μυαλά, του αρρωστημένου συστήματος του ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά από πολύ καθυστέρηση ξανακτύπησαν. Οι πληρωμές για το παλιό πρόγραμμα της Βιολογικής Γεωργίας του ΠΑΑ 2007-2013 Μέτρο 2.1.4 και για το έτος 2016 και χωρίς να έχουν εξεταστεί οι ενστάσεις του 2015, δείχνουν για μια ακόμη φορά ότι γίνονται κατά το δοκούν. Οι απορριπτόμενοι στη ΔΑΟΚ Λακωνίας και πάλι κρατούν τα πρωτεία και ο αριθμός αυτών έφτασε στους 81.

Κύριοι της ΔΑΟΚ Λακωνίας, της ΔΑΟ Πελοποννήσου και του ΟΠΕΚΕΠΕ, αυτά που καταγράφετε στις καταστάσεις Απορριπτομένων και Δικαιούχων είναι αποτέλεσμα του αρρωστημένου συστήματος που συντηρείτε με δική σας ευθύνη καθ’ όλη τη διάρκεια της πενταετίας του προγράμματος και θα πρέπει να διερευνηθεί και πάλι περίπτωση αδιαφανούς διαδικασίας. Τώρα πλέον το λόγο, εκτός του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης θα έχουν ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης και οι Εισαγγελείς   Διαφθοράς.

Η Ένωση Βιοκαλλιεργητών Π.Ε. Λακωνίας με αίτημά της ζητά τα ονοματεπώνυμα όσων υπογράφουν τις καταστάσεις δικαιούχων και απορριπτομένων, για να αποδοθούν οι ευθύνες συγκεκριμένα, για την μη τήρηση της νομοθεσίας και την παραβίαση της νομιμότητας. Επίσης ενημερώνεται η Επιτροπή Αναφορών καθώς και η OLAF.

Κύριε Αραχωβίτη Βουλευτή Λακωνίας - Επικεφαλή ΕΠΕΚΕ δεν μπορείτε να συνεχίσετε να είσαστε άφωνος και άβουλος. Αυτοί που διασύρονται είναι βιοκαλλιεργητές του Νομού σας. Θα πρέπει να δώσετε κάποιες εξηγήσεις και εσείς! Πώς είναι δυνατόν για μια ακόμη φορά πάλι κάποιοι, σκανδαλωδώς ευνοούμενοι, με τους κωδικούς απόρριψης 23121 (μείωση εκμετάλλευσης >50%) και 23120 (μείωση εκμετάλλευσης πάνω από 20% και έως 50%) ή ακόμη και με τους δύο κωδικούς να πληρώνονται απευθείας, ενώ δεν δικαιούντο ούτε ένα ευρώ, καταπατώντας την Εθνική και Κοινοτική Νομοθεσία; Μέχρι ποιο σημείο φθάνει η διαπλοκή;»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti