Περικοπές ... με αλχημείες καταγγέλλουν οι Λάκωνες συνταξιούχοι

Mayfair_Club

Μείον μέχρι και έναν μήνα σύνταξης

Πέμπτη, 19 Ιούλιος 2018 12:22 | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Περικοπές ... με αλχημείες καταγγέλλουν οι Λάκωνες συνταξιούχοι

Μέχρι και ένα μήνα σύνταξης χάνουν οι νέοι συνταξιούχοι, όπως καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του  Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ – ΕΦΚΑ Λακωνίας. Το Σωματείο, σημειώνει πως σύμφωνα με πρόσφατη διάταξη νόμου, αν οι νέοι συνταξιούχοι καταθέσουν τα δικαιολογητικά τους στις 25 του μήνα θα χάσουν 5 ή 6 ημέρες σύνταξης. Αν τα καταθέσουν στις 15 του μήνα θα χάσουν μισή σύνταξη και αν τα καταθέσουν την 1η του μήνα θα χάσουν μια ολόκληρη σύνταξη.
 
«Όλα αυτά συμβαίνουν γιατί με τον καινούργιο νόμο η απόδοση της σύνταξης θα γίνεται από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών. Να το θυμόμαστε αυτό όταν λένε ότι δεν κάνουν περικοπές», σημειώνουν οι Λάκωνες συνταξιούχοι και παραπέμπουν σε ανακοίνωση της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Ελλάδας ΙΚΑ και Επικουρικών Ταμείων Μισθωτών στην οποία αναφέρεται:     
 
«Η αυτοαποκάλυψη της κυβερνητικής απάτης δεν άργησε καθόλου. Την ίδια στιγμή που σηκώνει κουρνιαχτό για την δήθεν προσπάθειά της να μην εφαρμόσει τον νόμο 4387/16 και να μην περικόψει τις συντάξεις, προσπαθώντας να καλλιεργήσει ψεύτικες ελπίδες στους συνταξιούχους, έσπευσε πριν δύο μέρες να ψηφίσει διάταξη σε νόμο που αποδίδει τις συντάξεις σε όσους θα συνταξιοδοτούνται από εδώ και στο εξής από τον επόμενο μήνα της κατάθεσης των δικαιολογητικών τους. Μέχρι τώρα η απόδοση της σύνταξης ξεκινούσε από την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών. Η μετάθεση για τον επόμενο μήνα σημαίνει πως η κυβέρνηση αφαιρεί από τους εν λόγω συνταξιοδοτούμενους τη σύνταξη ενός μήνα, ή το μέρος της που αντιστοιχούσε στις ημέρες από την κατάθεση των δικαιολογητικών μέχρι το τέλος του τρέχοντος μήνα. Κι όλα αυτά για να συνεχίσει να εμφανίζει πλεονάσματα ο ΕΦΚΑ και η κυβέρνηση προς τους ελεγκτές εκπροσώπους των δανειστών, την Ε.Ε.
 
Καταγγέλλουμε την αλχημεία της κυβέρνησης και της στέλνουμε το μήνυμα πως οι συνταξιούχοι δεν πρόκειται να πέσουμε στην παγίδα της απατηλής προπαγάνδας της. Θα κλιμακώσουμε τους αγώνες μας με μεγαλύτερη αποφασιστικότητα και δυναμικότητα, για να ανατρέψουμε την πολιτική της, συνεχίζοντας τον Μαραθώνιο των κινητοποιήσεων που ξεκινήσαμε από την αρχή της χρονιάς».

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος