Τέσσερις νεκροί και 56 τραυματίες σε τροχαία στην Πελοπόννησο

Mayfair_Club

Τον Ιούνιο

Τρίτη, 10 Ιούλιος 2018 17:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τέσσερις νεκροί και 56 τραυματίες σε τροχαία στην Πελοπόννησο

Στοιχεία που αφορούν στα θέματα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης που συνέβησαν κατά τη διάρκεια του περασμένου Ιουνίου στην εδαφική αρμοδιότητα των νομών Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, δημοσίευσε η Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Πελοποννήσου. Η δημοσίευση των μηνιαίων στοιχείων συνοδεύεται με στατιστικά – αριθμητικά στοιχεία του αντίστοιχου περσινού μήνα.

Τροχαία ατυχήματα
Στην εδαφική αρμοδιότητα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου σημειώθηκαν 44 τροχαία ατυχήματα με παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες), έναντι 50 που σημειώθηκαν το 2017.

Ειδικότερα σημειώθηκαν:
- Τέσσερα θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα, έναντι 5 τον Ιούνιο του 2017.
- Δύο τροχαία ατυχήματα με σοβαρό τραυματισμό, έναντι 5 τον Ιούνιο του 2017.
- 38 τροχαία ατυχήματα με ελαφρύ τραυματισμό, έναντι 40 τον Ιούνιο του 2017.

Από τα τροχαία δυστυχήματα που συνέβησαν σε αστικές και αγροτικές περιοχές των νομών  καταγράφηκαν συνολικά 60 παθόντες (έναντι 62 τον Ιούνιο του 2017). Ειδικότερα καταγράφηκαν:
- Τέσσερις νεκροί, έναντι 5 τον Ιούνιο του 2017.
- Τέσσερις σοβαρά τραυματίες, έναντι 6 τον Ιούνιο του 2017.
- 52 ελαφρά τραυματίες, έναντι 51 τον Ιούνιο του 2017.

Τα αίτια
Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων – δυστυχημάτων, όπως προέκυψε από την αστυνομική τροχονομική έρευνα, ήταν: Παραβιάσεις σήμανσης, μη τήρηση κανόνων κυκλοφορίας πεζών, μη τήρηση απόστασης ασφαλείας, υπερβολική ταχύτητα, κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, απόσπαση της προσοχής του οδηγού.

Δράσεις τροχονομικής αστυνόμευσης
Οι Υπηρεσίες Τροχαίας και οι Υπηρεσίες μεικτής αρμοδιότητας της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου βρίσκονται σε διαρκή ετοιμότητα, εφαρμόζοντας συγκεκριμένο σχεδιασμό, που προβλέπει μέτρα οδικής ασφάλειας και τροχονομικής αστυνόμευσης για την ασφαλή κυκλοφορία των οχημάτων και των πολιτών, καθώς και για την πρόληψη και αποτροπή ατυχημάτων και δυστυχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο, ενώ επιπλέον πραγματοποιούνται σε εβδομαδιαία βάση ημερίδες και ενημερώσεις του κοινού.

Στο πλαίσιο των τροχονομικών δράσεων, τον Ιούνιο του 2018, συγκροτήθηκαν 411 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 11.015 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 191 παραβάσεις.

Επιπλέον, το ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων και (2.366) επικίνδυνες παραβάσεις. Ειδικότερα βεβαιώθηκαν:
- 1.750 για υπερβολική ταχύτητα.
- 172 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση.
- 160 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση.
- 3 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.
- 34 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας.
- 43 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση.
- 41 για παραβίαση σηματοδότη.
- 112 για ΚΤΕΟ
- 2 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά.
- 19 για αντικανονικούς ελιγμούς.
- 30 για αντικανονικό προσπέρασμα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος