Χαρτογραφήθηκε ο βυθός στο νέο λιμάνι του Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club

Έρευνα στο θαλάσσιο χώρο πραγματοποίησε σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού - Συνεχίζονται οι εργασίες στις λιμενικές εγκαταστάσεις

Τρίτη, 10 Ιούλιος 2018 08:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Χαρτογραφήθηκε ο βυθός στο νέο λιμάνι του Γυθείου (ΦΩΤΟ)

Στο Γύθειο βρέθηκε για ένα περίπου 20ήμερο, το χαρτογραφικό σκάφος του Πολεμικού Ναυτικού «Στράβων», το οποίο κατέπλευσε στο λιμάνι του Γυθείου για να χαρτογραφήσει με τα υπερσύγχρονα όργανα που διαθέτει, τον πυθμένα (βυθό) του λιμανιού, καθώς και να συλλέξει επιστημονικά στοιχεία από τον θαλάσσιο χώρο γύρω από αυτόν.

Η συγκεκριμένη εργασία, που είχε παραγγελθεί και χρηματοδοτηθεί από το Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο του Δήμου Αν. Μάνης, αποτελεί μία από τις πολλές που βρίσκονται σε εξέλιξη, προκειμένου να ολοκληρωθεί η πορεία που θα καταστήσει το λιμάνι «πόλο έλξης»  τουριστικών σκαφών και κρουαζιερόπλοιων.

Στις 5 Ιουλίου, ο πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ. Παναγιώτης Σαμπατακάκης, η αντιπρόεδρος κ. Ελένη Δρακουλάκου και τα μέλη κ. Γεωργία Λυροφώνη(αντιδήμαρχος) και κ. Γεώργιος Σαμπατακάκης επισκέφτηκαν το πλοίο «Στράβων» και ενημερώθηκαν αναλυτικά από τον φιλόξενο κυβερνήτη του, Υποπλοίαρχο  (ΠΝ) Δημήτρη Καρνέση, για το πέρας των εργασιών χαρτογράφησης, η οποία διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία, αποδεικνύοντας το υψηλό επίπεδο τεχνογνωσίας που διαθέτει το πλήρωμά του.

Αφού ολοκλήρωσε τις εργασίες, το πλοίο «Στράβων» αναχώρησε από το Γύθειο στις 6 Ιουλίου.

Ρεπορτάζ: Ελένη Τζανετάκου


Συνάντηση του πληρώματος

με τον Μητροπολίτη Μάνης
Εξάλλου, ο κυβερνήτης του πλοίου, Υποπλοίαρχος (ΠΝ) Δημ. Καρνέσης, επισκέφθηκε στο Επισκοπείο τον σεβασμιώατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο Γ’, με τον σεβασμιώτατο να ανταποδίδει την επίσκεψη στο πλοίο, όπου και τέλεσε αγιασμό και μίλησε κατάλληλα στο πλήρωμα.

Στον λόγο του, ο κ. Χρυσόστομος αναφέρθηκε «στην ένδοξη ιστορία του Πολεμικού Ναυτικού για την απελευθέρωση και διάσωση της πατρίδας μας από τους κατά καιρούς εχθρούς, για την υπεράσπιση των θαλασσίων συνόρων μας, όπως και για το μεγάλο δώρο του Δημιουργού,  τη θάλασσα, την οποία όλοι μας οφείλουμε να σεβόμαστε».

Επίσης ο σεβασμιώατος προσέφερε ένα βιβλίο με τον τίτλο «Απ. Παύλος» και ευλόγησε όλο το πλήρωμα.

Ο κυβερνήτης του πολεμικού πλοίου Υποπλοίαρχος Δημ. Καρνέσης, ενημέρωσε τον Μητροπολίτη Μάνης για το έργο που επιτελούν, το οποίο είναι αυστηρώς τεχνικό και επιστημονικό, με την συλλογή και επεξεργασία σημαντικών υδρογραφικών στοιχείων, χρήσιμων στην ναυσιπλοΐα, καθώς και στη ναυτική και στρατιωτική χαρτογραφία.

Με πληροφορίες-φωτό από Μητρόπολη Μάνης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος