Ξανάσμιξαν και πάλι μετά από 50 χρόνια οι συμμαθητές των γυμνασίων της Σπάρτης! (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club
Δευτέρα, 09 Ιούλιος 2018 15:36 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ξανάσμιξαν και πάλι μετά από 50 χρόνια οι συμμαθητές των γυμνασίων της Σπάρτης! (ΦΩΤΟ)

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουνίου η συνάντηση συμμαθητών-τριών, αποφοίτων του 1968 των τριών Γυμνασίων της Σπάρτης (εξατάξιο Γυμνάσιο Αρρένων, Θηλέων και Οικονομικό).

Αρχικά ογδόντα (80) περίπου συμμαθητές-τριες βρέθηκαν στο προαύλιο του σημερινού 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, όπου ακούστηκαν και πάλι οι «χαρούμενες παιδικές τους φωνές». Η πρώτη αναγνώριση για κάποιους έγινε με πολλή δυσκολία, αφού, όσοι συμμετείχαν για πρώτη φορά σε συνάντηση, είδαν ξανά τους συμμαθητές-τριες μετά από πενήντα ολόκληρα χρόνια.

Στη συνέχεια μπήκαν και στο αμφιθέατρο του 1ου Γυμνασίου και αναπόλησαν στιγμές από τη μαθητική τους ζωή. Εκεί παραβρέθηκε και απηύθυνε χαιρετισμούς και ο Λυκειάρχης κ. Κατσαφάνας Δημήτρης, καθηγητής τους στα μαθητικά τους χρόνια.

Απόδειξη βέβαια της μεγάλης επιθυμίας για την πραγματοποίηση αυτής της συνάντησης είναι το γεγονός ότι επτά (7) συμμαθητές-τριες έκαναν υπερατλαντικό ταξίδι από ΗΠΑ και Καναδά για να παρευρεθούν, ένας (1) ακόμη από Ισπανία και ένας (1) από Ρουμανία.

Απόλυτα δικαιολογημένο λοιπόν ήταν όλοι να ένιωσαν έντονα συναισθήματα, τα οποία δεν περιγράφονται αλλά βιώνονται. Πάντως, εδώ θετικά θεωρούνται και τα δάκρυα από συγκίνηση.

Επειδή όμως η ζωή έχει τους δικούς της «νόμους», είκοσι από τους τότε συμμαθητές-τριες που αποφοίτησαν το 1968 ή είχαν φοιτήσει μαζί τις προηγούμενες σχολικές χρονιές, έχουν φύγει για πάντα από τη ζωή. Σε ένδειξη σεβασμού στη μνήμη τους, αφού έγινε ανάγνωση των ονομάτων τους, κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή.

Ακολούθως μετέβησαν σε αίθουσα ξενοδοχείου της πόλης για καφέ-ποτό, όπου δόθηκε ακόμη περισσότερος χρόνος για συζήτηση.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε με φαγητό σε χώρο εστίασης της περιοχής. Εκεί δημιουργήθηκαν συντροφιές και, μέχρι τις πρώτες μεταμεσονύχτιες ώρες, επεκράτησε μια πολύ ωραία και ευχάριστη ατμόσφαιρα, καθώς όλοι είχαν να αναφέρουν εύθυμα περιστατικά της μαθητικής και της μετέπειτα ζωής τους.

Κατόπιν όλων αυτών λογικό ήταν να διατυπωθεί πρόταση για να επαναληφθεί η συνάντηση. Η πρόταση και η ευχή για επανάληψη μετά και πάλι από πενήντα χρόνια δεν απορρίφθηκε! Επεκράτησε όμως η γνώμη να προηγηθούν άλλες συγκεντρώσεις στα πέντε, στα δέκα και στα τριάντα χρόνια από σήμερα.

Υ.Γ.: Εκφράστηκαν θερμές ευχαριστίες στον Διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Σπάρτης, κ. Ανδρόνικο Σακελλαρόπουλο για την όλη εξυπηρέτηση.

Σταύρος Μηλιάκος

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος