Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για μικρούς και μεγάλους στην Αν. Μάνη

Mayfair_Club

Από 13 έως 15 Ιουλίου

Σάββατο, 07 Ιούλιος 2018 09:02 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής για μικρούς και μεγάλους στην Αν. Μάνη

Πιστός στη δέσμευσή του να δημιουργεί ουσιαστική αξία για την ελληνική κοινωνία, ο ΟΠΑΠ αναλαμβάνει μια ακόμη σημαντική πρωτοβουλία εταιρικής υπευθυνότητας. Σε συνεργασία με τον οργανισμό «Το Χαμόγελο του Παιδιού», η εταιρεία υλοποιεί το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής «ΟΠΑΠ στη Γειτονιά», προσφέροντας δωρεάν εξετάσεις σε μικρούς και μεγάλους, σε όλη την Ελλάδα, με τη συμβολή των κατά τόπους ιατρικών και οδοντιατρικών συλλόγων. Μέχρι στιγμής περισσότεροι από 3.800 ενήλικες και παιδιά, σε 15 περιοχές της χώρας, έχουν λάβει τη φροντίδα που χρειάζονται, μέσα από μία σειρά ιατρικών εξετάσεων, στις τρεις κινητές μονάδες του προγράμματος.

Οι κινητές μονάδες, που συνεχίζουν το «ταξίδι» τους στην Ελλάδα, έχουν επισκεφθεί ήδη Στερεά Ελλάδα, Αττική, Θεσσαλονίκη Δράμα και Λαμία ενώ τις επόμενες ημέρες θα βρεθούν στην Ανατολική Μάνη, την Αμφιλοχία και τους Δελφούς.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εξετάσεων στην Αν. Μάνης και τα τηλέφωνα για ραντεβού έχουν ως εξής:
13 Ιουλίου (απόγευμα) – Φλομοχώρι: 27330 51242
14 Ιουλίου (πρωί) – Πύργος Διρού: 27330 51242
14 Ιουλίου (απόγευμα) – Γερολιμένας: 27330 51242
15 Ιουλίου (πρωί) – Πετρίνα: 27330 51242
15 Ιουλίου (απόγευμα) – Αιγιές:     27330 51242

Οι εξετάσεις πραγματοποιούνται από το κινητό πολυϊατρείο «ΙΠΠΟΚΡΑΤΗΣ», την κινητή μονάδα προληπτικής ιατρικής και οδοντιατρικής και την κινητή διαγνωστική μονάδα προληπτικής ιατρικής του οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού». Οι τρεις μονάδες έχουν επισκεφθεί μέχρι στιγμής 15 περιοχές της Ελλάδας και έχουν προσφέρει 4.867 εξετάσεις σε 3.634 εξεταζόμενους.

Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τα παιδιά περιλαμβάνουν:
- Γενική παιδιατρική εξέταση
- Οδοντιατρικός έλεγχος
- Οφθαλμολογικός έλεγχος
- Εξέταση ΩΡΛ

Οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τους ενήλικες περιλαμβάνουν:
- Φυσική εξέταση (ακρόαση πνευμόνων, καρδιάς, ψηλάφηση ζωτικών οργάνων, ωτοσκόπηση κλπ)
- Λήψη ζωτικών σημείων (μέτρηση αρτηριακής πίεσης & σακχάρου και οξυμετρία)
- Οδοντιατρικός έλεγχος
- Οφθαλμολογικός έλεγχος

Όλες οι χρήσιμες πληροφορίες που αφορούν το πρόγραμμα των επισκέψεων των κινητών μονάδων ανά περιοχή περιλαμβάνονται στην ιστοσελίδα Εταιρικής Υπευθυνότητας του ΟΠΑΠ www.opapcsr.gr και την εφαρμογή «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ». Μάλιστα, όλοι μπορούν να συνεισφέρουν δωρεάν μέσω της εφαρμογής, παίζοντας διασκεδαστικά παιχνίδια και συγκεντρώνοντας πόντους, οι οποίοι μετατρέπονται αυτομάτως από τον ΟΠΑΠ σε βενζίνη προκειμένου να έχουν τη δυνατότητα οι κινητές μονάδες να συνεχίσουν το ταξίδι τους στην Ελλάδα.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος