Αυξήθηκε ελαφρώς η τιμή του ελαιολάδου στη Λακωνία

Mayfair_Club

Στα 3,12 ευρώ έκλεισε η τελευταία εμπορική πράξη στον Δ. Μονεμβασίας

Πέμπτη, 05 Ιούλιος 2018 07:57 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αυξήθηκε ελαφρώς η τιμή του ελαιολάδου στη Λακωνία

Κινητικότητα παρατηρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην αγορά ελαιολάδου, αν και τα επίπεδα τιμών δεν αγγίζουν τα περυσινά επίπεδα. Ενδεικτικό είναι ότι, σύμφωνα με το agronews.gr, η τελευταία εμπορική πράξη που έλαβε χώρα πριν από λίγες ημέρες στον Δ. Μονεμβασίας διαμορφώθηκε στα 3,12 ευρώ, ήτοι κατά δυο λεπτά αυξημένη συγκριτικά με το τελευταίο διάστημα. Παρ’ όλα αυτά, οι ποσότητες ελαιολάδου είναι περιορισμένες, καθώς αναλογούν σε περίπου 28 έως 30 τόνους ανά συνεταιρισμό. Όπως ανέφερε o πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Μολάων – Πακίων, κ. Παναγιώτης Ντανάκας, «η ζήτηση είναι  συγκρατημένη. Έχει εμφανιστεί μια ιταλική  εταιρεία στην περιοχή, η οποία ψάχνει για καλά ελαιόλαδα αλλά σε περιορισμένες ποσότητες. Υπάρχουν τα περιθώρια το 3,12 να γίνει 3,15 πάντως, αλλά αυτό θα φανεί τις επόμενες ημέρες».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΕΑΣ Λακωνίας, κ. Νίκος Προκοβάκης, υποστήριξε ότι   «έχουμε ένα κλείσιμο της ψαλίδας», καθώς όπως είπε το φάσμα τιμών κυμαίνεται -πλέον- ανάμεσα στα 2,95 με 3,15 ευρώ ανά κιλό (από 2,75 - 3,10). Ο κ. Προκοβάκης πρόσθεσε ότι «έχουμε ένα κλείσιμο της ψαλίδας από τα 40 λεπτά στα 20 ανάμεσα στα καλύτερα ελαιόλαδα και στα λιγότερο καλά, όμως ενώ έχουμε ξεφύγει από το 2,70, τα ελαιόλαδα με πολύ καλή ποιότητα φεύγουν σε λιγότερες ποσότητες».

Καταλήγοντας ο πρόεδρος της ΕΑΣ σημείωσε: «Υπάρχει μια κακή νοοτροπία, όταν αρχίζει να αυξάνει η ζήτηση, οι παραγωγοί δεν πουλάνε αναμένοντας μια καλύτερη τιμή. Αν δεν υπήρχε αυτό, δεν θα είχαμε σήμερα τα αποθέματα που έχουμε, τα οποία είναι μεγαλύτερα από την αντίστοιχη περίοδο άλλων ετών».

Με πληροφορίες από agronews.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος