Τίμησαν τα 100 χρόνια ίδρυσης του ΚΚΕ στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club

Περιοδεία Κουτσούμπα στη Λακωνία στις 27-28/7

Τετάρτη, 04 Ιούλιος 2018 08:32 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τίμησαν τα 100 χρόνια ίδρυσης του ΚΚΕ στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 30/6 στο κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης, η εκδήλωση της Τομεακής Επιτροπής Λακωνίας του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια ζωής και δράσης του ΚΚΕ, με αφιέρωμα στον κομμουνιστή ποιητή, Γιάννη Ρίτσο, που επιμελήθηκε ο ηθοποιός Βασίλης Κολοβός.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό απο του γραμματέα της Τομεακής Επιτροπής, Βασίλη Βρουλίτη, ενώ στη συνέχεια την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε η Βαγγελιώ Πλατανιά,   μέλος του Τμήματος Πολιτισμού της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.

Η Τομεακή Επιτροπή Λακωνίας του ΚΚΕ ενημερώνει την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα της Λακωνίας ότι στις 27 και 28 Ιουλίου θα περιοδεύσει στη Λακωνία ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας.  Κατά την περιοδεία του κ. Κουτσούμπα θα γίνουν τα αποκαλυπτήρια του μνημείου του Μανώλη Σταθάκη, αντισυνταγματάρχη του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας. Επίσης, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση με φορείς στην Νεάπολη και Σπάρτη και θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση στη Σπάρτη, το Σάββατο 28 Ιουλίου.

Η κεντρική ομιλία
Η ομιλία της Βαγγελιώς Πλατανιά στην εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο Σπάρτης έχει ως εξής:

«Τιμούμε τα 100 χρόνια ηρωικής διαδρομής του Κόμματος μας έναν αιώνα αγώνων και θυσιών,  αγωνιζόμενοι  σταθερά για το μοναδικό προοδευτικό μέλλον για την ανθρωπότητα, για το σοσιαλισμό – κομμουνισμό.

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να ανταποκριθούμε στο βασικό καθήκον που θέσαμε με το 20ό Συνέδριο, το καθήκον της ισχυροποίησης του ΚΚΕ. Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις για να γίνουμε Κόμμα παντός καιρού!   

Δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις, για την ανασυγκρότηση του εργατικού - συνδικαλιστικού κινήματος, την ενίσχυσης της Κοινωνικής Συμμαχίας σε αντικαπιταλιστική - αντιμονοπωλιακή κατεύθυνση, την πάλη κατά του ιμπεριαλιστικού πολέμου, για την εργατική εξουσία, τον σοσιαλισμό – κομμουνισμό.
Για την οριστική λύση του προβλήματος της εξουσίας. Για την οριστική λύση που θα φέρει τη εργατική τάξη και τους συμμάχους της στην εξουσία.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Όπως θα γνωρίζεται η άμιλλα μεταξύ των Κομματικών Οργανώσεων για την διάδοση και άνοδο της κυκλοφορίας του Ριζοσπάστη με το σύνθημα «Όλοι στη μάχη! Τιμάμε τα 100χρονα διαδίδοντας τον "Ρίζο"! Να φτάσει ο "Ριζοσπάστης" σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε λαϊκή γειτονιά και χωριό», πού ξεκίνησε τον Απρίλη, ολοκληρώνεται αυτό το Σαββατοκύριακο.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΕΠ Πελοποννήσου του ΚΚΕ, οι δείκτες με τους οποίους θα μετρηθούν οι Κομματικές Οργανώσεις και τα μέλη του Κόμματος είναι:
- Η διακίνηση σε σχέση με το πλάνο του Α' εξαμήνου 2018, για το καθημερινό και το σαββατοκυριακάτικο φύλλο.
- Κομματικά μέλη και οπαδοί που διακινούν έστω και ένα φύλλο ή συμμετέχουν στην εξόρμηση.
- Διακίνηση σε εργαζόμενους από χώρους που ιεραρχεί η κάθε Τομεακή Επιτροπή.
- Ανταποκρίσεις και άρθρα της κάθε ΤΕ.

Με βάση αυτούς τους δείκτες, η πρώτη Τομεακή Οργάνωση θα βραβευθεί με έργα τέχνης και ντοκουμέντα για τον στολισμό των γραφείων της, σε εκδήλωση που θα γίνει με θέμα τον κομματικό Τύπο. Επίσης, στον πρώτο σύντροφο σε διακίνηση φύλλων καθημερινού και σαββατοκυριακάτικου «Ριζοσπάστη» θα δοθούν όλες οι εκδόσεις της «Σύγχρονης Εποχής» για το 2018.

Φίλες και φίλοι, συντρόφισσες και σύντροφοι,

Ένας αιώνας αγώνων και θυσιών είναι η ιστορική διαδρομή του ΚΚΕ μέχρι σήμερα!

Στα 100 χρόνια του Κόμματός μας τιμάμε όλους, όσες και όσους έδωσαν τη ζωή τους, βασανίστηκαν, φυλακίστηκαν, εξορίστηκαν για τα μεγάλα ιδανικά μας.
Τιμάμε τον Μανώλη Σταθάκη!

Γεννήθηκε στο χωριό Ασωπός - Μολάων, Λακωνίας. Μόνιμος αξιωματικός τον προπολεμικού στρατού. Πήρε μέρος στον Πόλεμο της Αλβανίας (1940-1941) ως Yπολοχαγός - διοικητής λόχου. Διοικητής λόχου του 8ου Συντάγματος τον ΕΛΑΣ στην περίοδο της Κατοχής. Μέλος του ΚΚΕ από το Φθινόπωρο του 1942. Ο Λόχος του, στις 27 Απρίλη 1944 σκότωσε σε μάχη, στην τοποθεσία «Γκαγκανιά» - Μολάων, το Γερμανό στρατηγό Κρεζ, διοικητή των γερμανικών στρατευμάτων Νότιας Ελλάδας. Μετά την απελευθέρωση της χώρας μας και  τη «Συμφωνία της Βάρκιζας» καταδιώχτηκε για την αντιστασιακή του δράση στην περίοδο της Κατοχής και αναγκαστικά κατέφυγε στον Πάρνωνα, μαζί με άλλους καταδιωκόμενους, και αποτέλεσαν τη μαγιά για τη δημιουργία του Δημοκρατικού Στρατού στον Πάρνωνα. Το Μάρτη του 1947 ανέλαβε στρατιωτικός διοικητής του Αρχηγείου Μαινάλου (Αρκαδίας) και τον Απρίλη του 1948 του ανατέθηκε η διοίκηση του Αρχηγείου Αργολιδοκορινθίας του ΔΣΠ. Με Διαταγή του Γενικού Αρχηγείου του ΔΣ Ελλάδας ονομάστηκε αντισυνταγματάρχης του ΔΣΕ.

Στις 03/03/1949, ό ΗΡΩΑΣ Μανώλης Σταθάκης αυτοκτόνησε με την τελευταία σφαίρα του περιστρόφου του, στην περιοχή τον χωριού Καρυά - Κορινθίας, όταν το τμήμα του, που είχε εξαντλήσει τα πυρομαχικά του, κυκλώθηκε από κυβερνητικές δυνάμεις, ενώ μαινόταν η χιονοθύελλα.

Στα πλαίσια της περιοδείας του ΓΓ του Κόμματος μας Δημήτρη Κουτσούμπα, στη Λακωνία στις 27 και 28 Ιούλη που μεταξύ άλλων θα επισκεφτεί τη Μονεμβασιά, τη Νεάπολη, τη Σπάρτη, όπου και θα έχει συναντήσεις με φορείς και θα πραγματοποιηθεί πολιτική συγκέντρωση,  θα γίνουν αποκαλυπτήρια μνημείου προς τιμήν του Μαν. Σταθάκη, στους Μολάους.
Συντρόφισσες και Σύντροφοι, Φίλες και Φίλοι

Στην Σημερινή εκδήλωση για τα 100 χρόνια του κόμματος μας, τιμάμε τον μεγάλο κομμουνιστή ποιητή Γιάννη Ρίτσο, που ενέπνευσε με την στρατευμένη τέχνη του χιλιάδες λαού, στην πάλη για την κατάργηση της εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Εμπνεόμαστε και διδασκόμαστε απο την 100χρονη πορεία του ΚΚΕ!»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος