Στη Βουλή η καταγγελία πυροσβεστών της Λακωνίας για ακατάλληλα οχήματα

Mayfair_Club

Ερώτηση κατέθεσε ο Λ. Γρηγοράκος

Τρίτη, 03 Ιούλιος 2018 15:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στη Βουλή η καταγγελία πυροσβεστών της Λακωνίας για ακατάλληλα οχήματα

Στη Βουλή έφτασε η καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Λακωνίας (ΕΥΠΣ), σύμφωνα με την οποία πυροσβέστες του νομού διατάχθηκαν να παραλάβουν πυροσβεστικά οχήματα από την Κόρινθο, τα οποία όπως υποστηρίζουν οι καταγγέλλοντες, ήταν ακατάλληλα.

Ο βουλευτής Λακωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, κ. Λεωνίδας Γρηγοράκος, κατέθεσε σχετική ερώτηση στον αναπληρωτή υπουργό  Προστασίας του Πολίτη και το Υπουργείο Εσωτερικών, κ. Νίκο Τόσκα, με θέμα «Παραλαβή ακατάλληλων οχημάτων προς ενίσχυση του στόλου των Π.Υ. και Π.Κ. του Νομού Λακωνίας».

Αναλυτικά, η ερώτηση του Λ. Γρηγοράκου έχει ως εξής:

«Στη Λακωνία, οι υψηλές θερμοκρασίες, τα ζεστά και ξηρά καλοκαίρια, οι δυνατοί άνεμοι σε συνδυασμό με την ευφλεκτότητα της βλάστησης, συντελούν στις συχνές εκδηλώσεις πυρκαγιών, ενώ ο κίνδυνος εκδήλωσής τους αυξάνεται κατά την καλοκαιρινή περίοδο. Για το λόγο αυτό, κατά τη διάρκεια περιόδου πυροπροστασίας η Πυροσβεστική Υπηρεσία, που είναι σε επιφυλακή 24 ώρες το 24ωρο, πρέπει να έχει τα απαραίτητα μέσα για να θέσει σε εφαρμογή ένα ολοκληρωμένο σύστημα ελέγχου και διαχείρισης των πυρκαγιών.  Σύμφωνα με μια σοβαρή καταγγελία της Ένωσης Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος Νομού Λακωνίας, στις 27 Ιουνίου οι πυροσβέστες από τη Λακωνία δέχθηκαν διαταγές για να παραλάβουν ακατάλληλα – επικίνδυνα οχήματα προς ενίσχυση του στόλου των Π.Υ και Π.Κ. του Νομού. Κατά την παράδοση - παραλαβή οι οδηγοί διαπίστωσαν ότι εκτός από την αμφίβολη μηχανική  κατάσταση των πυροσβεστικών οχημάτων λόγω παλαιότητας (40 και άνω ετών), ενημερώθηκαν από το γραφείο κίνησης της ΠΥ Κορίνθου ότι τα συγκεκριμένα οχήματα - φορτηγά ήταν ακινητοποιημένα, από 1 έως 2.5 χρόνια λόγο φθοράς ελαστικών που έφτανε στο 90%.

Σε συνέχεια των παραπάνω, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Γνωρίζετε για την έκδοση διαταγών για ακατάλληλα προς κίνηση ακινητοποιημένων οχημάτων; Αν ναι, πως θα χρησίμευαν τα συγκεκριμένα πυροσβεστικά οχήματα στη Λακωνία ενώ η ΠΥ Κορίνθου τα θεωρεί ακατάλληλα και τα είχε θέσει εκτός λειτουργίας; Παρακαλώ για την γνωστοποίηση της σχετικής αλληλογραφίας των προαναφερόμενων διαταγών.

2) Προτίθεστε να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την ουσιαστική και αποτελεσματική ενίσχυση του στόλου των Π.Υ. και Π.Κ. του Νομού Λακωνίας με στόχο την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου συστήματος ελέγχου και διαχείρισης των πυρκαγιών;»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος