Ο σχολικός αθλητισμός στη Σπάρτη αποκτά αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά!

Mayfair_Club

Το πρόγραμμα «ΕΜΑΥΤΙΩΝ»

Τρίτη, 26 Ιούνιος 2018 18:40 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο σχολικός αθλητισμός στη Σπάρτη αποκτά αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά!

To σχολικό συγκρότημα του Δήμου Σπάρτης (2ο Γυμνάσιο Σπάρτης, 3ο Γυμνάσιο Σπάρτης, 2ο Λύκειο Σπάρτης) είναι και επισήμως το ένα από τα 18 σχολικά συγκροτήματα πανελλαδικώς που εντάσσεται στην πιλοτική δράση «ΕΜΑΥΤΙΩΝ», όπως ενημερώνει ο βουλευτής Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Σταύρος Αραχωβίτης. Το πρόγραμμα αφορά στη διαμόρφωση αθλητικών εγκαταστάσεων σχολικών αύλειων χώρων.

Καθώς πρόκειται για ένα πρόγραμμα εντός -κι όχι εκτός- του σχολικού χρόνου, είναι μια δραστηριότητα απόλυτα ενταγμένη στο πρόγραμμα της φυσικής αγωγής και έχει έναν τριπλό στόχο: Τη βελτίωση των συνθηκών για τους μαθητές, τις ασφαλείς υποδομές για τη διδασκαλία της φυσικής αγωγής και την ανάδειξη των υποδομών αυτών, δηλαδή της σχολικής αυλής ως χώρου συγχρωτισμού των παιδιών. Με το μικρότερο, δηλαδή, δυνατό κόστος γίνονται πραγματικές παρεμβάσεις για τους μαθητές, για μία καλύτερη σχολική και αθλητική ζωή.

Το έργο που αφορά σε 41 σχολεία (18 σχολικά συγκροτήματα), τα οποία έχουν 11.152 άτομα μαθητικό πληθυσμό, ξεκίνησε με την παρότρυνση του γραφείου Κοινωνικών και Πολιτικών υποθέσεων της ΓΓ του πρωθυπουργού και αναπτύσσεται πλέον με τη συνεργασία δυο υπουργείων, Παιδείας και Πολιτισμού/Αθλητισμού. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στο 1 εκατ. ευρώ, αντλούμενος από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου Παιδείας Έρευνας & Θρησκευμάτων.

Το πρόγραμμα, που εντάσσεται στο εθνικό σχέδιο αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στα σχολεία της περιφέρειας (η Αττική θα ακολουθήσει σε δεύτερη φάση), παρουσίασαν από κοινού ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού Γ. Βασιλειάδης, ο γγ του Υπουργείου Παιδείας Γ. Αγγελόπουλος και γγ Αθλητισμού, Ιούλιος Συναδινός, ενώ ομιλητής στο πάνελ ήταν και ο διευθυντής του γραφείου Κοινωνικών και Πολιτικών υποθέσεων της Γ.Γ του πρωθυπουργού, Στ. Παναγιωτίδης.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος