ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας: «Η Ελλάδα βρίσκεται επιτέλους στο δρόμο της ανάκαμψης»

Mayfair_Club

Ανακοίνωση μετά τη συμφωνία για το χρέος

Παρασκευή, 22 Ιούνιος 2018 18:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας: «Η Ελλάδα βρίσκεται επιτέλους στο δρόμο της ανάκαμψης»

Σε συμφωνία ήρθε την Πέμπτη (21/6) η ελληνική πλευρά με τους δανειστές στο Eurogroup για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους. Μεταξύ άλλων, η συμφωνία παρέχει μεσοπρόθεσμη ρύθμιση, επέκταση των ωριμάνσεων στα δάνεια του ΕFSF κατά 10 χρόνια, περίοδο χάριτος 10 ετών και δόση 15 δισ. ευρώ, αφήνοντας μάλιστα ανοιχτό το ενδεχόμενο περαιτέρω ελάφρυνσης στο μέλλον.

Με αφορμή την παραπάνω εξέλιξη, η ΝΕ Λακωνίας του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε την παρακάτω ανακοίνωση:

«Μετά από οκτώ μνημονιακά χρόνια και τρία προγράμματα, η χώρα μας περνά επίσημα στην επόμενη μέρα. Σε μια νέα κατάσταση για την κοινωνία και την οικονομία.

Το ελληνικό χρέος, για πρώτη φορά, έπειτα από οκτώ χρόνια είναι αδιαμφισβήτητα βιώσιμο. Το μήνυμα που δίνει η συμφωνία με τους ευρωπαίους εταίρους,  είναι ότι μετά από αυτά τα οκτώ χρόνια δύσκολων προγραμμάτων και σκληρών θυσιών του ελληνικού λαού, η Ελλάδα βρίσκεται επιτέλους στο δρόμο της ανάκαμψης. Η έξοδος από τα μνημόνια και την επιτροπεία επαναφέρει την ευθύνη για τη διαμόρφωση της πολιτικής στην εκλεγμένη κυβέρνηση. H διαδικασία των αξιολογήσεων τελειώνει. Η παρακολούθηση της ελληνικής οικονομίας θα περιορίζεται πλέον σε αποστολές των θεσμών που θα καταλήγουν σε εκθέσεις που πιθανόν να εμπεριέχουν συστάσεις στις ελληνικές αρχές, όπως συμβαίνει και με όλες τις υπόλοιπες χώρες που βγήκαν από πρόγραμμα.

Από τον Αύγουστο του 2018 και μετά, θα βρισκόμαστε σε ένα εντελώς διαφορετικό πολιτικό και οικονομικό πλαίσιο, σε σχέση με αυτό που είχαμε συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Συνυπολογίζοντας τις επιμηκύνσεις, την περίοδο χάριτος και τα χαμηλότερα επιτόκια, η Ελλάδα επωφελείται κατά 4 δις το χρόνο έως το 202,2 και κατά 2,8 δις τον χρόνο από το 2022 έως το 2032. Ειδικά, κατά την τετραετία 2019 -2022 γλυτώνει ετησίως 2,3 δις από την αναβολή πληρωμών, 0,5 δις από τη μη πληρωμή τόκων και 1,2 δις από την επιστροφή των κερδών των ομολόγων».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος