Τον εθελοντικό πυροσβεστικό σταθμό Πετρίνας επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης Μάνης

Mayfair_Club

(ΦΩΤΟ)

Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 17:19 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Τον εθελοντικό πυροσβεστικό σταθμό Πετρίνας επισκέφτηκε ο Μητροπολίτης Μάνης

Την ευλογία, την ευαρέσκεια και τις ευχές για μια καλή και χωρίς πυρκαγιές καλοκαιρινή – αντιπυρική περίοδο από τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης, κ. Χρυσόστομο Γ’, δέχτηκαν οι εθελοντές του Εθελοντικού Πυροσβεστικού Σταθμού της Πετρίνας του Δήμου Ανατολικής Μάνης. Αφού χοροστάτησε στη θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Πέτρου και Παύλου Πετρίνας, ο κ. Χρυσόστομος, μετά από πρόσκληση του εφημέριου πατέρα Παναγιώτη, επισκέφτηκε τις εγκαταστάσεις  του Πυροσβεστικού Σταθμού.

Στον σύντομο χαιρετισμό του εξήρε το έργο που επιτελείται από τους εθελοντές πυροσβέστες με την οργάνωση και καθοδήγηση του διοικητή του Σταθμού, Πυρονόμου κ. Αραχωβίτη. Όπως είπε χαρακτηριστικά «ο Θεός δημιούργησε τον Ουρανό την Γη και κάθε τι επάνω σε αυτή, τα δέντρα, τα φυτά, τα ζώα, εσείς έχετε την ευλογία του διπλή γιατί  φροντίζεται και προστατεύεται τα δημιουργήματα αυτά».

Ο κ. διοικητής του Εθελοντικού Σταθμού ξενάγησε τον σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης και του περιέγραψε περιληπτικά την πορεία δημιουργίας του σταθμού από τις πρώτες επαφές του Επιπυραγού, κ. Κωνσταντίνου Γραφάκου, με τον τότε πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Δημήτριο Βασιλάκο (τώρα εθελοντή πυροσβέστη) και εκπαιδεύσεις με τους υποψήφιους εθελοντές, έως την σημερινή κατάσταση του σταθμού που στελεχώνεται από τρείς μόνιμους και 33 εθελοντές πυροσβέστες και βρίσκεται σε 24ωρη λειτουργία και επαγρύπνηση για την προστασία της ζωής της περιουσίας των πολιτών και του φυσικού πλούτου.

Τέλος, με ιδιαίτερη χαρά, ο κ. Χρυσόστομος δέχτηκε το μικρό αλλά αντιπροσωπευτικό δώρο που του προσέφερε ο πυροσβέστης, κ. Γεωργακάκος για να του θυμίζει την επίσκεψη στο Εθελοντικό Πυροσβεστικό Σταθμό της Πετρίνας, που είναι ο 5ος από τους συνολικά έξι σταθμούς στην Ελλάδα.

Τον Μητροπολίτη συνόδευσαν ο δημοτικός σύμβουλος Αν. Μάνης, Αλέξανδρος Καπασούρης και η πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Πετρίνας κ. Αλεξία Βρουλίτη.

Πηγή: draseispoliton.gr

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος