Στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής για τις ομάδες πυρόσβεσης ο Αλεξάκος

Mayfair_Club

Η επιστολή του επικεφαλής της «Ελπίδας» και οι αιχμές για τον δήμαρχο Ευ. Βαλιώτη

Δευτέρα, 18 Ιούνιος 2018 14:00 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στον Αρχηγό της Πυροσβεστικής για τις ομάδες πυρόσβεσης ο Αλεξάκος

Το θέμα της σύστασης εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης στον Δήμο Σπάρτης επαναφέρει ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Ελπίδα», Χρήστος Αλεξάκος, με επιστολή του προ του προς τον Ιωάννη Καπάκη, γενικό γραμματέα Προστασίας του Πολίτη και Σωτήρη  Τερζούδη, Αντιστράτηγο - Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος. Η επιστολή κοινοποιείται και στον δήμαρχο Σπάρτης, Ευ. Βαλιώτη, τους επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Σπάρτης, αλλά και τον Αθανάσιο Κολυβήρα, Πύραρχο - διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης.

Αφού απονέμει τα εύσημα στην ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος για την προώθηση του εθελοντισμού, ο κ. Αλεξάκος ζητεί από τη ΓΓ Προστασίας του Πολίτη και το Αρχηγείο του Πυροσβεστικού Σώματος να προχωρήσει σε ενέργειες για την εκπαίδευση των εθελοντικών ομάδων πυρόσβεσης Καστορείου, αλλά και να στηρίξει τον γενικότερο σχεδιασμό στο συγκεκριμένο θέμα. Παράλληλα, ο επικεφαλής της «Ελπίδας» εγκαλεί τον δήμαρχο Σπάρτης για αδράνεια ως προς την αξιοποίηση της πρότασής του.

Αναλυτικά, η επιστολή Αλεξάκου έχει ως εξής:

«Αξιότιμοι Κύριοι Γενικέ Γραμματέα και Αρχηγέ,

Ι. Πριν λίγες ημέρες, είχα την τύχη να παρακολουθήσω, στον τηλεοπτικό δίαυλο της ΒΟΥΛΗΣ, την Ειδική Συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειών του Εθνικού μας Κοινοβουλίου και, με ιδιαίτερη ικανοποίηση, διαπίστωσα την, διαχρονική πληρότητα, οργάνωση, λειτουργία και αποτελεσματικότητα του Πυροσβεστικού μας Σώματος, αλλά και τις, εκπληκτικές, γνώσεις και εμπειρίες σας, που, αναμφίβολα, δικαιώνουν απόλυτα εκείνους που σας Επέλεξαν και σας εμπιστεύτηκαν την εύορκη άσκηση των Ανωτάτων Κρατικών Λειτουργημάτων Σας.

ΙΙ. Κύριε Γενικέ Γραμματέα, Κύριε Αρχηγέ,
Ειλικρινά εντυπωσιάστηκα, και από την προτροπή Σας για την αξιοποίηση το εθελοντισμού, αλλά και από την επίσης, εύστοχη, προτροπή Σας για να τον αξιοποιήσουμε, όπου εμφανίζεται.

ΙΙΙ. Εδώ στο Δήμο Σπάρτης και ειδικότερα στον τόπο καταγωγής μου Καστόρειον (Κωμόπολη του Βόρειου Ταϋγέτου), ο επιθυμητός, εθελοντισμός εκδηλώθηκε από όλους μας, άμεσος και έντονος , δυστυχώς όμως όχι και από τον Δήμαρχό μας (βλέπε ενδεικτικά μεταξύ άλλων ΜΜΕ- συνημμένα δημοσιεύματα της 4-5-18 και ης 25-5-18 έγκριτης τοπικής εφημερίδος «Λακωνικός Τύπος» και των  έγκριτων ιστοσελίδων NOTOSPRESS.GR με ημερομηνίες 8-5-18 και 22-5-18 και APELA.GR με ημερομηνία 3-5-18). Παρά ταύτα όμως, ο αξιότιμος Κύριος Δήμαρχός μας, για μόνον το λόγο ότι εγώ, τον αντιπολιτεύομαι με την επιβαλλόμενη ευπρέπεια και κοσμιότητα (διότι για αυτό ακριβώς με εξέλεξε ο λαός της Σπάρτης), αγνόησε παντελώς, ως μη έδει, την πρότασή μου αυτή περί των εθελοντών, χωρίς καν να την προωθήσει προς ψήφιση (ως όφειλε και υποχρεούτο) στην Ολομέλεια του Δημοτικού μας Συμβουλίου για να κριθεί αρμοδίως και δεόντως.

IV. Με την ευκαιρία, θεωρώ καθήκον μου, να σας ανακοινώσω ότι, εξ όσων άριστα προσωπικώς γνωρίζω, αλλά έχω και πληροφορηθεί από πλειάδα ηγετικών στελεχών της τοπικής κοινωνίας μας, όλοι οι Σπαρτιάτες αλλά και όλοι οι Λάκωνες ανεξαιρέτως, μόνον επαινετικά εκφράζονται και για την τοπική ηγεσία αλλά και για όλους ανεξαιρέτως τους Πυροσβέστες του Δήμου μας.

V. Κατόπιν των προεκτεθέντων, Σας παρακαλώ, να δώσετε τις δέουσες οδηγίες στον Κύριο Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σπάρτης, για να καθοδηγήσει δεόντως, την ήδη συγκροτημένη Εθελοντική ομάδα Πυρόσβεσης Καστορείου, για να αυξήσει την αποτελεσματικότητά της. Όμως, στην περίπτωση κατά την οποία, Εσείς εκτιμάτε, ότι, μια ευθεία και έγγραφη εντολή Σας στους εν Σπάρτη υφισταμένους Σας για να στηρίξουν την πρότασή μου, ίσως δυσαρεστήσει τον ατνιδρώντα Κύριο Δήμαρχο Σπάρτης, νομίζω ότι θα ήταν προτιμότερο να δώσετε προφορικώς, μόνον, τις δέουσες εντολές στους υφισταμένους Σας, για να στενοχωρηθεί λιγότερο ο Αξιότιμος Κύριος Δήμαρχος. Αυτό θα είναι, νομίζω, το καλύτερο.

VI. Τέλος, Σας γνωρίζω ότι, τις ήδη συγκροτημένης και δρώσης Εθελοντικής Ομάδας Κασοτρείου Σπάρτης, προεξάρχη ο τεχνικός κ. Βασίλειος Χ. Λαγανάς που είναι και εκλεγμένο μέλος της Τοπικής Ενότητας Καστορείου του Δήμου μας. Ακόμη, για να μιμηθούν και άλλοι την εθελοντική προσφορά του, ίσως να αποβεί χρήσιμη μια έγγραφη εκ μέρους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, επιβράβευση του κ. Λαγανά, η οποία με δική μου φροντίδα, θα αποσταλεί σε όλες τις Τοπικές Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας.

Μετά τιμής,
Χρήστος Αλεξάκος
Δημοτικός Σύμβουλος Σπάρτης
Επικεφαλής Δημοτικής Παράταξης ‘ΕΛΠΙΔΑ’»

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος