Το «1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο» κάνει πρεμιέρα στη Σπάρτη!

Mayfair_Club
Παρασκευή, 15 Ιούνιος 2018 17:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Το «1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο» κάνει πρεμιέρα στη Σπάρτη!

Το «1ο Φεστιβάλ Μαθητικού Βίντεο» διοργανώνει η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας -μέσω του υπευθύνου Σχολικών Δραστηριοτήτων- σε συνεργασία με το Νομικό Πρόσωπο Πολιτισμού & Περιβάλλοντος του Δήμου Σπάρτης.

Το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί, σύμφωνα με το συνημμένο πρόγραμμα, την Τετάρτη 20 Ιουνίου και ώρα 9:00 μμ στην αυλή του Μανουσακείου Μουσείου Αστικού και Λαϊκού Πολιτισμού του Δήμου Σπάρτης (Ανανίου 13).

Σκοπός της εκδήλωσης είναι οι εκπαιδευτικοί και οι μαθητές/τριες των σχολικών μονάδων αρμοδιότητας της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Λακωνίας που συμμετείχαν στο Τοπικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων «Ο τόπος μας μέσα από τα μάτια των παιδιών» να παρουσιάσουν τα μαθητικά βίντεο που δημιουργήθηκαν στο πλαίσιο υλοποίησης προγραμμάτων σχολικών δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του τρέχοντος σχολικού έτους, να γίνει ανταλλαγή ιδεών και απόψεων, καθώς και διάχυση καλών πρακτικών.     

Επισημαίνεται ότι το Τοπικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων με τίτλο «Ο τόπος μας μέσα από τα μάτια των παιδιών» αποτελεί ένα καινοτόμο εκπαιδευτικό εγχείρημα που στοχεύει να παρέχει στους/τις μαθητές/τριες τη δυνατότητα να μετατραπούν από θεατές – καταναλωτές εικόνων σε μελετητές – ερευνητές, να αναπτύξουν κριτική στάση απέναντι στις εικόνες και στον κόσμο που τους/τις περιβάλλει, καθώς και να καλλιεργήσουν ικανότητες ψηφιακού γραμματισμού.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε μαθητές/τριες, εκπαιδευτικούς, γονείς και κηδεμόνες, καθώς και σε όσους επιθυμούν να την παρακολουθήσουν και να τιμήσουν έτσι τους/τις μαθητές/τριες που συμμετείχαν στο συγκεκριμένο εκπαιδευτικό εγχείρημα.

Πρόγραμμα φεστιβάλ
21:00: Καλωσόρισμα
21:05:  «Το Τοπικό Δίκτυο Πολιτιστικών Θεμάτων “Ο Τόπος μας μέσα από τα μάτια των παιδιών”» - Δ. Θ. Βαχαβιώλος, Υπ. Σχολικών Δραστηριοτήτων, ΔΔΕ Λακωνίας
21:10: «Γλυκές Ενθυμίσεις από το σχολείο του χθες» - Γυμνάσιο Μολάων & ΓΕΛ Μολάων
21:20: «Βόλτα στην Αρχαία Σπάρτη» - 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης
21:30: «Το Ιστορικό γεφύρι του Ξηροκαμπίου» - 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης
21:40: «Εξερευνώντας τον τόπο μου» - 4ο Γυμνάσιο Σπάρτης «Γιάννης Ρίτσος»
21:50: «Η εκτέλεση των 118 στο Μονοδέντρι Λακωνίας» - 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης
22:00: «…μία φωτογραφία …μία ιστορία!!! Γνωρίζω τον τόπο μου μέσα από τις  φωτογραφίες» - Γυμνάσιο Γερακίου
22:10: «Η Ελαφόνησος της Καρδιάς μας!» - Γυμνάσιο Ελαφονήσου με Λ.Τ.
22:20: «Τα Ψάθινα Καπέλα» - 2ο Γυμνάσιο Σπάρτης
22:30: Τιμητική βράβευση των σχολείων που συμμετείχαν στο δίκτυο

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος