Διαδηλώνουν κατά των αιολικών και του «καλωδίου» στη Μονεμβασιά

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Συγκέντρωση στα Κουλέντια

Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 14:04 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Διαδηλώνουν κατά των αιολικών και του «καλωδίου» στη Μονεμβασιά

Συγκέντρωση-διαμαρτυρία θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρα 8:00 το πρωί στα Κουλέντια Δήμου Μονεμβασίας, κατά της εγκατάστασης αιολικών σταθμών και δικτύου διασύνδεσης ΥΤ Πελοποννήσου-Κρήτης στον Δήμο Μονεμβασίας.

Στην κινητοποίηση συμμετέχει και η Ένωση Επιχειρηματιών Μονεμβασίας η οποία καλεί τα μέλη της και τους κατοίκους της Μονεμβάσιας «να ενώσουν τις φωνές τους μ αυτές των κατοίκων των Κουλεντίων, προκειμένου να στείλουμε ηχηρό μήνυμα στα κέντρα εξουσίας και διακυβέρνησης της χώρας» όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Οι επιχειρηματίες της Μονεμβασιάς προσθέτουν τα εξής: «Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης που περιλαμβάνει εναέρια δίκτυα μεταφοράς ενέργειας και πλήθος ανεμογεννητριών σε ολόκληρο το Δήμο μας , θα επιφέρει καίριο πλήγμα στον τουρισμό και την αγροτική παραγωγή, προκαλώντας, μεταξύ άλλων, την υποβάθμιση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς, του φυσικού μας πλούτου και της ποιότητας της ζωής όλων μας.

Καλούμε τους συμπολίτες μας να αντιτάξουν σθεναρή αντίσταση για την αντιμετώπιση της Βίαιης Επιβολής Αποφάσεων ,που βρίσκονται σε αντίθεση με την Τοπική Κοινωνία, βιάζουν το Περιβάλλον και έχουν ως αποτέλεσμα την οικονομική, κοινωνική και πολιτιστική υποβάθμιση της Ζωής μας».

Σε άλλη ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: «Την Κυριακή 13-5-2018, έπειτα από λαϊκή Συνέλευση Δημοτών του Δήμου Μονεμβασίας, που έλαβε χώρα στα Κουλέντια Μονεμβασίας, συστάθηκε προσωρινή Συντονιστική Επιτροπή με στόχο την ενημέρωση και κινητοποίηση των Πολιτών του Δήμου μας τόσο στο θέμα της εγκατάστασης Αιολικών Σταθμώνκαι Δικτύου Υψηλής Τάσης στην περιοχή μας όσο και στην ανάδειξη της ανάγκης ύπαρξης δημοκρατικότερης εκπροσώπευσης του τόπου μας σε θέματα που μας αφορούν.

Κρίνοντας ότι κοιτίδες δημοκρατικότερης εκπροσώπευσης είναι - μαζί με τους τοπικούς αιρετούς αντιπροσώπους μας – οι σύλλογοί μας, απευθυνθήκαμε πρώτα σε εκείνους οι οποίες κατέστησαν σαφές ότι επείγει μια συγκέντρωση ενημέρωσης των συμπολιτών μας για τις μέχρι τώρα εξελίξεις πάνω στο θέμα της εγκατάστασης Αιολικών Πάρκων στην περιοχή μας, αρχής γενομένης από τη θέση “Αλώνα” Κουλεντίων.

Για τον λόγο αυτό, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στις 3 Ιουνίου, στις 11.30 το πρωί στην πλατεία της Νεάπολης, οπότε τέθηκαν τα εν λόγω ζητήματα επί τάπητος. Παρά τη ζέστη και την έντονη ηλιοφάνεια, οι συμπολίτες μας, δείχνοντας την άμεση ανταπόκρισή τους συνέρευσαν στα γύρω καφενεία και παρακολούθησαν την συζήτηση με αμείωτο ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ορίστηκε δε συνάντηση των εκπροσώπων των συλλόγων και των τοπικών αντιπρόσωπων την Δευτέρα 4 Ιουνίου στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Αγίων Αποστόλων. Με απαρτία μελών αποφασίστηκε ομόφωνα να γίνει αίτημα παράστασης διαμαρτυρίας στο Δήμαρχο κ. Ηρ. Τριχείλη κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της 6ης Ιουνίου και ώρα 6 μ.μ. στο Δημαρχείο Μολάων ορίζοντας εκπροσώπους τους κ.κ. Νικόλαο Αργείτη και Παναγιώτη Γράφο.  Ο πρόεδρος και το ΔΣ έκαναν δεκτή την πρόταση, άκουσαν τους εκπροσώπους, ενώ ο Δήμαρχος  δήλωσε πως επιθυμία του Δήμου είναι να μη κατασκευαστούν άλλα  Αιολικά Πάρκα στην περιοχή μας και διαβεβαίωσε τον κόσμο που παρέστει ότι θα κινηθεί νομικά ενάντια σε όποια αυθαιρεσία έχει γίνει ή θα γίνει σχετικά με το Αιολικό πάρκο στα Κουλέντια.

Ωστόσο, το αίτημά των συλλόγων να ηγηθεί ο Δήμαρχος και το ΔΣ άμεσων κινητοποιήσεων ενάντια στα Αιολικά Πάρκα και στο Δίκτυο Υψηλής Τάσης δεν εισακούστηκε. Για το λόγο αυτό ορίστηκε εκ νέου συγκέντρωση των εκπροσώπων των συλλόγων και των τοπικών αντιπροσώπων καθώς και πολιτών την Δευτέρα 11 Ιουνίου στην αίθουσα συνεδρίων του ξενοδοχείου Limira Mare. Εκεί ψηφίστηκε μόνιμη Συντοντιστική Επιτροπή και αποφασίστηκε να γίνει μαζική κινητοποίηση των Δημοτών μας στο χώρο όπου γίνονται αυτή την ώρα τα έργα για τη δημιουργία του πρώτου Αιολικού Πάρκου στην περιοχή μας, στη θέση Αλώνα Κουλεντίων το Σάββατο 16 Ιουνίου και ώρα 8.00 το πρωί για να εκφραστεί η αντίθεση των πολιτών σε αυτό το έργο και στα επόμενα που σχεδιάζει η κεντρική εξουσία οδηγώντας στην βιομηχανοποίηση του τόπου μας».

Εμείς οι κάτοικοι του Δήμου Μονεμβασίας είμαστε αποφασισμένοι να αντισταθούμε ενωμένα και μαζικά, στην βίαιη επιβολή αποφάσεων που έχουν ως αποτέλεσμα την περιβαλλοντική, πολιτιστική, κοινωνική και οικονομική υποβάθμιση της ζωής μας».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος