«Από τη Σπάρτη να ακουστεί το μεγάλο “ΌΧΙ” στο ξεπούλημα της Μακεδονίας»

ΕΑΣ Λακωνίας | ΟΣΔΕ 2019

Κορυφώνονται οι προετοιμασίες για το συλλαλητήριο της Δευτέρας 18/6 - Κεντρικός ομιλητής ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης Ευστάθιος

Τετάρτη, 13 Ιούνιος 2018 13:30 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
«Από τη Σπάρτη να ακουστεί το μεγάλο “ΌΧΙ” στο ξεπούλημα της Μακεδονίας»

Mε την αμέριστη συμπαράσταση και την ενεργό συμμετοχή φορέων και πολιτών κλιμακώνεται η προετοιμασία του συλλαλητηρίου για τη Μακεδονία, που θα λάβει χώρα τη Δευτέρα 18 Ιουνίου και ώρα 7:00 μμ στην κεντρική πλατεία της Σπάρτης. Βαρύνουσας σημασίας είναι η συμμετοχή της τοπικής Εκκλησίας και η κεντρική ομιλία του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Η λίστα των φορέων που στηρίζουν το συλλαλητήριο διαρκώς μεγαλώνει, ενώ αθρόα είναι η εθελοντική συμμετοχή πολιτών στην προετοιμασία του συλλαλητηρίου.  Η Συντονιστική Επιτροπή εργάζεται νυχθημερόν για την αυθεντική, εύστοχη και ασφαλή οργάνωση του συλλαλητηρίου.

Η Επιτροπή καλεί φορείς και πολίτες σε συμμετοχή προκειμένου -όπως αναφέρει χαρακτηριστικά «από τη Σπάρτη να ακουστεί το μεγάλο «ΟΧΙ στο ξεπούλημα της Ιστορίας και της ψυχής των Ελλήνων. Στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας!»

Προσθέτει δε τα εξής: «Το Συλλαλητήριο το έχει ανάγκη η Μακεδονία μας, μα πάνω από αυτήν το έχει ανάγκη η Ελλάδα και ο Λαός της. Είναι ανάγκη ο λαός να εκφράσει τη λογική και το συναίσθημά του για τα πάτρια και τα ιερά του. Ιδιαίτερα από την πόλη που ξέρει να γράφει ιστορία, τη Σπάρτη.

Η Μακεδονία, το όνομά της, η ιστορία της, τα εδάφη της όχι μόνον δεν είναι διαπραγματεύσιμα, αλλά αποτελούν κιβωτό του Ελληνισμού και βωμό θυσίας των Ελλήνων μαχητών. Ως εκ τούτου δεν έχει κανένας πολιτικός και καμία κυβέρνηση το δικαίωμα να τα εκχωρήσει.   Χωρίς ακρότητες, χωρίς γραφικότητες, πέρα από εμμονές και έξω από αδράνεια το Συλλαλητήριο για τη Μακεδονία στη Σπάρτη αναμένεται να χαράξει ανεξίτηλα τη σελίδα της σύγχρονης Ιστορίας. Θα είναι το Συλλαλητήριο στην πατρίδα των ηρώων, Λεωνίδα, Κωνσταντίνου Παλαιολόγου, 118 Σπαρτιατών και Παναγιώτη Βλαχάκου» καταλήγει η ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής του συλλαλητηρίου της Σπάρτης.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

newbanner
newbanner2
ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος