19 συλλήψεις, εξιχνιάσεις κλοπών και κατασχέσεις στη Λακωνία

Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 15:12 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
19 συλλήψεις, εξιχνιάσεις κλοπών και κατασχέσεις στη Λακωνία

Στο πλαίσιο αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, καθώς και της διαμόρφωσης ασφαλών συνθηκών διαβίωσης των πολιτών, πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 8/6, εκτεταμένη αστυνομική επιχείρηση στην Περιφέρεια Πελοποννήσου. Η επιχείρηση οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τις Διευθύνσεις Αστυνομίας Αργολίδας, Αρκαδίας, Κορινθίας, Λακωνίας και Μεσσηνίας, σύμφωνα με τον επιχειρησιακό σχεδιασμό της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου.  

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, έγιναν έλεγχοι σε 773 άτομα, εκ των οποίων τα 594 ήταν ημεδαποί και τα 179 αλλοδαποί, καθώς και σε 595 οχήματα. Επιπλέον, προσήχθησαν 140 άτομα, από τα οποία 86 ήταν ημεδαποί και 54 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 89 άτομα.

Πιο αναλυτικά στη Λακωνία συνελήφθησαν 19 άτομα και ειδικότερα: Ένας ημεδαπός για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα ναρκωτικά και τα όπλα, δύο ημεδαποί για καταδικαστικά έγγραφα, δύο ημεδαποί για παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, πέντε ημεδαποί για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, καθώς και εννέα αλλοδαποί οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Εξιχνιάστηκαν ακόμα:
- Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, μία περίπτωση κλοπής σε οικία ημεδαπού, που είχε γίνει στις 25/11/2016 στη Σπάρτη. Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός 23χρονου ημεδαπού, για κλοπή.
- Από το Τμήμα Ασφαλείας Σπάρτης, τρεις περιπτώσεις κλοπών σε επιχείρηση ημεδαπού, που είχαν γίνει κατά το χρονικό διάστημα από 5/6/2018 έως 7/6/2018, σε τοπική κοινότητα του Δήμου Σπάρτης. Για τις υποθέσεις αυτές, σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος ενός  36χρονου ημεδαπού, για κλοπή, που περιλαμβάνει και άγνωστους συνεργούς του, ενώ μέρος των αφαιρεθέντων αντικειμένων βρέθηκαν και αποδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Παραβάσεις ΚΟΚ
και κατασχέσεις
Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, βεβαιώθηκαν συνολικά 310 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και δύο παραβάσεις του Υγειονομικού Κανονισμού, ενώ κατασχέθηκαν: Τέσσερα ναρκωτικά δισκία στην Αργολίδα, 76 ναρκωτικά δισκία, ένα τσιγαριλίκι κάνναβης, πιστόλι με γεμιστήρα και 65 πακέτα τσιγάρων στην Αρκαδία, μικροποσότητα κάνναβης στην Κορινθία, δύο δενδρύλλια κάνναβης και δύο σφαίρες στη Λακωνία, καθώς και ποσότητες κάνναβης συνολικού βάρους 27,3 γραμμαρίων, δύο τσιγαριλίκια κάνναβης και 22 ναρκωτικά δισκία στη Μεσσηνία.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους κατά τόπο Εισαγγελείς.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti