Εορτασμός του Αγ. Λουκά και απονομή οφφικίου αρχιμανδρίτη στον π. Λουκά Ξουραφά (ΦΩΤΟ)

Mayfair_Club
Τρίτη, 12 Ιούνιος 2018 13:25 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτασμός του Αγ. Λουκά και απονομή οφφικίου αρχιμανδρίτη στον π. Λουκά Ξουραφά (ΦΩΤΟ)

Τη Δευτέρα 11 Ιουνίου η Εκκλησία εόρτασε τη μνήμη του θαυματουργού Αγίου Λουκά, Επισκόπου Συμφερουπόλεως Κριμαίας του ιατρού. Στον Μητροπολιτικό ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκε πανηγυρική θεία λειτουργία με την συμμετοχή πολλών κληρικών απ’ όλη τη μητροπολιτική περιφέρεια. Επίκαιρα ομίλησε ο πανοσ. αρχιμανδρίτης, π. Ευσέβιος Ρασσιάς, αρχιερατικός επίτροπος Καστορείου και εφημέριος του ΙΝ Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμυκλών.

Κατά την διάρκεια της θρησκευτικής τελετής εκτέθηκε -για ευλογία και προσκύνηση-  απότμημα των λειψάνων του Αγίου Λουκά, που φυλάσσεται στην Ιερά Μητρόπολη και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, κατόπιν προσφοράς του τότε καθηγούμενου της Ιεράς Μονής Σαγματά και νυν Μητροπολίτη Αργολίδος, κ. Νεκταρίου.

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας ο κ. Ευστάθιοςευλόγησε την αρτοκλασία και στη συνέχεια απένειμε το οφφίκιο του αρχιμανδρίτη στον ιερομόναχο π. Λουκά Ξουραφά, ο οποίος είναι εφημέριος Λευκοχώματος, Κυδωνιάς, Καβουρακίου και Τάραψας, ενώ προσφέρει καθημερινά τις υπηρεσίες του και στα γραφεία της Ιεράς Μητρόπολης. Νωρίτερα, στην ομιλία του, ο σεβασμιώτατος αναφέρθηκε αρχικά στις παρακαταθήκες του Αγίου Λουκά και «στην ανάγκη να ακολουθήσουμε το παράδειγμα του». Στη συνέχεια, μίλησε με θερμά λόγια για την βαθιά πίστη, το ήθος και την αφοσίωση του πατρός Λουκά, ενώ του ευχήθηκε να συνεχίσει με ακόμη μεγαλύτερο ζήλο τη διακονία του. Από την πλευρά του ο π. Λουκάς ευχαρίστησε τους γονείς του και όλους όσοι στάθηκαν στην μέχρι τώρα πορεία του. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον κ. Ευστάθιο για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλε από την πρώτη στιγμή της γνωριμίας τους, καθώς και για τις πατρικές συμβουλές και την πνευματική ενδυνάμωση που τού παρέχει σε κάθε δύσκολη στιγμή της ζωής του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον επιστήθιο σταυρό προσέφεραν στον π. Λουκά οι κυρίες του Λευκοχώματος, ως ένδειξη αγάπης και αναγνώρισης του έργου του στην ενορία. Με την ολοκλήρωση της τελετής έγινε διανομή των αντίδωρων από τον νέο αρχιμανδρίτη, ο οποίος δέχθηκε τις ευχές του πυκνού εκκλησιάσματος.

Φωτο: ΙΜΜΣ

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος