ΣΥΡΙΖΑ για ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ Σπάρτης: «Νέοι της Λακωνίας είναι το δικό σας σχολείο»

Mayfair_Club
Παρασκευή, 08 Ιούνιος 2018 16:14 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
ΣΥΡΙΖΑ για ίδρυση εσπερινού ΕΠΑΛ Σπάρτης: «Νέοι της Λακωνίας είναι το δικό σας σχολείο»

Με σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης ιδρύεται στη Σπάρτη -από το προσεχές σχολικό έτος 2018-2019- εσπερινό Επαγγελματικό Λύκειο (ΕΠΑΛ) με την ονομασία «Εσπερινό ΕΠΑΛ Σπάρτης» και έδρα τη Σπάρτη.

 Σε σχετική ανακοίνωσή του το Τμήμα Παιδείας της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Λακωνίας αναφέρει τα εξής:

«Ο αγώνας για το δικαίωμα στην μόρφωση και την επαγγελματική εκπαίδευση των εργαζόμενων νέων του νομού μας γίνεται πράξη πλέον και στην πόλη μας με την ίδρυση του ΕΣΠΕΡΙΝΟΥ ΕΠΑΛ ΣΠΑΡΤΗΣ που από το 2020 θα είναι τριετούς φοίτησης δηλαδή οι εγγραφέντες φέτος θα αποφοιτήσουν σε τρία χρόνια και όχι σε τέσσερα όπως ίσχυε μέχρι σήμερα.

Αυτό έγινε από μια κυβέρνηση που σκύβει πάνω στα προβλήματα και τις ανάγκες των εργαζόμενων νέων δημιουργώντας προοπτική και ελπίδα για το μέλλον. Είναι έργο αυτής της Κυβέρνησης η επαναφορά από την διαθεσιμότητα 2500 εκπαιδευτικών της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης την επανίδρυση των καταργημένων τομέων, η ίδρυση νέων σχολικών μονάδων όπου υπάρχει ανάγκη η οικονομική εκπαιδευτική παιδαγωγική στήριξη της Επαγγελματική εκπαίδευσης. Καθημερινά διαψεύδονται οι προφήτες, οι οστεοσκόποι, οι ραβδοσκόποι και οι καφετζούδες της καταστροφολογίας.

Νέοι του νομού μας τώρα έχετε σχολείο επαγγελματικό που ξεκινάει, παράλληλα με την εργασία σας, αρπάξτε την ευκαιρία της μόρφωσης και της επαγγελματικής ειδίκευσης, είναι το δικό σας σχολείο».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος