Θέματα Υγείας της Λακωνίας έθεσε στη Βουλή ο Δαβάκης (VIDEO)

Ερώτηση στον υπουργό Υγείας

Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018 16:06 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Θέματα Υγείας της Λακωνίας έθεσε στη Βουλή ο Δαβάκης (VIDEO)

Τα προβλήματα στις δομές υγείας της Λακωνίας, καθώς και τις ανάγκες στελέχωσής τους μετέφερε στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, κ. Παύλο Πολάκη, ο βουλευτής Λακωνίας της Νέας Δημοκρατίας, κ. Θανάσης Δαβάκης, με επίκαιρη ερώτησή του που έλαβε χώρα στις 4/6/2018.

Συγκεκριμένα, ο κ. Δαβάκης ζήτησε από τον παριστάμενο υπουργό να διευκρινίσει «ποια είναι η τύχη των δυο ασθενοφόρων που σύμφωνα με κυβερνητικούς παράγοντες είχαν παραδοθεί στο ΕΚΑΒ Μολάων» και μάλιστα ενημέρωσε τον υπουργό ότι «έχει πάει μόνο ένα ασθενοφόρο και αυτό μετά την δωρεά του Ιδρύματος “Σταύρος Νιάρχος” στο Παράρτημα ΕΚΑΒ Τρίπολης».

Επιπλέον, ο Λάκωνας βουλευτής έθεσε στον κ. Πολάκη το ζήτημα των διαδικασιών πλήρωσης ορισμένων κρίσιμων θέσεων ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, όπως η πρόσληψη δεύτερου παθολόγου για το Νοσοκομείο των Μολάων, η ενίσχυση του Περιφερειακού Ιατρείου Ελαφονήσου και η επιτάχυνση των διαδικασιών πρόσληψης διασωστών στο ΕΚΑΒ Μολάων.

Στη συνέχεια ο κ. Δαβάκης επανέφερε για ακόμη μία φορά το πάγιο αίτημα της ίδρυσης και λειτουργίας σταθμού ΕΚΑΒ στο ΚΥ της Νεάπολης, με σκοπό την  κάλυψη των αυξημένων υγειονομικών αναγκών που υπάρχουν, λόγω των διερχόμενων επιβατικών πλοίων και της αυξημένης τουριστικής κίνησης τους θερινούς μήνες.

Κλείνοντας, ο κ. Δαβάκης αναφέρθηκε στην ανάγκη βελτίωσης των συνθηκών που επικρατούν στην παθολογική κλινική του Νοσοκομείου της Σπάρτης, καθώς όπως τόνισε «η υπάρχουσα κατάσταση δεν αρμόζει σε δομή Υγείας χώρας της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti