Στα «σκαριά» η δημιουργία νέας παιδικής χαράς στη Σελλασία

Mayfair_Club

«Πράσινο φως» για χρηματοδότηση του έργου από το «Πράσινο Ταμείο»

Τετάρτη, 06 Ιούνιος 2018 13:05 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Στα «σκαριά» η δημιουργία νέας παιδικής χαράς στη Σελλασία

Εγκρίθηκε η προένταξη για χρηματοδότηση από το «Πράσινο Ταμείο» για τη δημιουργία  νέας παιδικής χαράς στη Σελλασία της Δημοτικής Ενότητας Οινούντος, πρόταση που είχε καταθέσει ο Δήμος Σπάρτης στα πλαίσια της πρώτης πρόσκλησης του προγράμματος  «Αστική Αναζωογόνηση 2017». Η πράξη με τίτλο «Δημιουργία Νέας Παιδικής Χαράς ΤΚ Σελλασίας Δήμου Σπάρτης(Προμήθεια Εξοπλισμού και Εργασίες)» αφορά τη δημιουργία νέας παιδικής χαράς σε οικόπεδο δωρεάς συζύγου Γ. Αργυράκη.

Το οικόπεδο βρίσκεται σε κεντρική θέση του οικισμού με γρήγορη και εύκολη πρόσβαση από όλους τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής, ενώ έχει γίνει πρόβλεψη για τη διευκόλυνση της πρόσβασης και χρήσης της από ΑΜΕΑ.

Η νέα παιδική χαρά θα κατασκευαστεί σύμφωνα με τις τεχνικές προδιαγραφές «Περί καθορισμού προϋποθέσεων και τεχνικών προδιαγραφών για την κατασκευή και λειτουργία των παιδικών χαρών των δήμων και των κοινοτήτων κλπ.

Οι εργασίες που προβλέπονται αφορούν την εκτέλεση οικοδομικών και Η/Μ εργασιών για την κατάλληλη διαμόρφωση, φυτεύσεις, περίφραξη και φωτισμό του χώρου και την προμήθεια και τοποθέτηση αστικού εξοπλισμού(παγκάκια, κάδοι κλπ) και την προμήθεια και τοποθέτηση οργάνων παιχνιδιών για τα παιδιά, τα νήπια και τα βρέφη (ελατήριο, τραμπάλα, μύλος, σύνθετο όργανο, κούνιες).

Ο Δήμος Σπάρτης θα υποβάλλει άμεσα τα προβλεπόμενα πρόσθετα στοιχεία, ώστε να οριστικοποιηθεί η ένταξη και η δέσμευση του ποσού χρηματοδότησης και να ξεκινήσει το συντομότερο η υλοποίηση του έργου. «Η Δημοτική Αρχή, μέσα στα πλαίσια που της  επιτρέπουν οι οικονομικές δυνατότητές του, σκοπεύει να καταστήσει άμεσα, ικανό αριθμό κατάλληλων παιδικών χαρών με μέλημά της την κάλυψη όλων των δημοτικών ενοτήτων προκειμένου να υπάρχουν υπαίθριοι χώροι ψυχαγωγίας νηπίων και παιδιών» αναφέρεται σε ανακοίνωση του Δ. Σπάρτης.

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος