Αποφασίζει για τις απαλλοτριώσεις της ΣΔΙΤ το Περιφερειακό Συμβούλιο

Mayfair_Club

Πρόβλημα με τις εκποιήσεις σε Λακωνία και Αρκαδία - Δεν θα επηρεαστεί το χρονοδιάγραμμα υποστηρίζει η Νικολάκου

Σάββατο, 02 Ιούνιος 2018 08:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αποφασίζει για τις απαλλοτριώσεις της ΣΔΙΤ το Περιφερειακό Συμβούλιο

Στο προσεχές Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 6/6 (4:00 μμ) στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης, αναμένεται να ληφθεί μία από τις τελευταίες αποφάσεις για την υπογραφή της σύμβασης που προωθεί η  Περιφέρεια Πελοποννήσου με την εταιρεία ΤΕΡΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το συμβούλιο θα αποφασίσει για την αναγκαστική ή μη απαλλοτρίωση των εκτάσεων που απαιτούνται για τις εγκαταστάσεις της ΤΕΡΝΑ. Σύμφωνα με ενημέρωση της εταιρείας, πρόβλημα υπάρχει με την εκποίηση ιδιοκτησιών σε δύο περιοχές, στη Σκάλα Λακωνίας και την Παλαιόχουνη Αρκαδίας.  Μιλώντας στην ΕΡΤ Καλαμάτας, η αντιπεριφερειάρχης Κωνσταντίνα Νικολάκου, ανέφερε ότι το χρονοδιάγραμμα του έργου δε θα επηρεαστεί από το ιδιοκτησιακό ζήτημα που έχει προκύψει μεταξύ της ΤΕΡΝΑ και φερόμενων ιδιοκτητών των συγκεκριμένων εκτάσεων. Πάντως, πριν από λίγες ημέρες, ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιος Πιτσιόρλας, στο περιθώριο ξενάγησης στο εργοτάξιο του ΣΔΙΤ Ηπείρου, είχε εξαγγείλει ότι η υπογραφή της σύμβασης Περιφέρειας Πελοποννήσου-ΤΕΡΝΑ επρόκειτο να πραγματοποιηθεί μέχρι τα τέλη Μαΐου, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν έγινε.

Αντιδράσεις και κριτική
Σε κάθε περίπτωση συνεχίζονται οι αντιδράσεις από δήμους της Πελοποννήσου -μεταξύ των οποίων και ο Δ. Σπάρτης- που διαφωνούν με τον περιφερειακό σχεδιασμό της ΣΔΙΤ και εμφανίζονται αποφασισμένοι να ενισχύσουν τα τοπικά σχέδια διαχείρισης απορριμμάτων.

Εξάλλου σε ανακοίνωσή της η παράταξη της αντιπολίτευσης στο ΠΣ Πελοποννήσου,  «Πελοπόννησος Πρώτα», ασκεί κριτική στην περιφερειακή αρχή για τις τελευταίες εξελίξεις: «Εμείς υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε ότι η επιλογή της συγκεκριμένης ΣΔΙΤ είναι λάθος και καταθέσαμε απ’ αρχής συγκεκριμένη εναλλακτική πρόταση. Σήμερα αποδεικνύεται ότι ήταν πρόσθετο λάθος και η επιλογή να το διαχειριστεί αυτή η Διοίκηση της Περιφέρειας. Είναι πολλά τα 8 χρόνια για να μας πείσουν ότι είναι σοβαροί και ότι φταίνε πάντα οι άλλοι!

Είναι σαφές ότι για πολλοστή φορά αναβάλλεται η έναρξη του έργου της ΣΔΙΤ Πελοποννήσου. Χρειάζεται, έστω και την ύστατη στιγμή, η αυτοκριτική των εμπλεκόμενων φορέων που απέρριψαν οποιαδήποτε εναλλακτική πρόταση στο βωμό του χρόνου και της ετοιμότητας των εναλλακτικών προτάσεων. Απαιτείται, ακόμη και την ύστατη στιγμή, η δέουσα ευαισθησία και σοβαρότητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς που στήριξαν την επιλογή της ΣΔΙΤ για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο, ώστε να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα στην πραγματική του βάση και όχι σύμφωνα με την κατάσταση στην οποία θα ήθελαν να είναι».

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ / ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος