Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Χοροστάτησε σε λειτουργίες για τον εορτασμό της Πεντηκοστής και του Αγ. Πνεύματος - Τα δώρα που δέχθηκε και προσέφερε

Τρίτη, 29 Μάιος 2018 17:31 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος στη Σπάρτη (ΦΩΤΟ)

Επίσημη επίσκεψη στη Σπάρτη πραγματοποίησε τις τελευταίες ημέρες ο μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Δημήτριος.

Την Κυριακή της Πεντηκοστής, ο κ. Δημήτριος χοροστάτησε στη θεία λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Σπάρτης. Μετά το πέρας της λειτουργίας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποδήμων και Επαναπατρισθέντων Λακώνων «Ο Λεωνίδας» προσέφερε στον κ. Δημήτριο μία τιμητική πλακέτα και μία εικόνα των Λακώνων Αγίων, ως ενθύμιο και ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για όσα έχει -και συνεχίζει να- προσφέρει στην ομογένεια. Ο Αρχιεπίσκοπος δώρισε στο ναό σκεπάσματα για τα Άγια δισκοπότηρα, σε χρώμα ελληνικό -μπλε δηλαδή- όπως ανέφερε.

Το απόγευμα της Κυριακής, στον ΙΝ Αγίας Τριάδας Ξηροκαμπίου, τελέσθηκε πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός για τον εορτασμό του Αγ. Πνεύματος, προεξάρχοντος του κ. Δημητρίου. Κατά τη διάρκεια του αρχιερατικού εσπερινού, ο εφημέριος και αρχιερατικός επίτροπος Ξηροκαμπίου, πρωτ. Γεώργιος Λάτσης προσέφερε στον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής ως αναμνηστικό της παρουσίας του στη Φάριδα, μία εικόνα καθώς και βιβλία που αναφέρονται στο Ξηροκάμπι και τα μοναστήρια της περιοχής. Ο Αρχιεπίσκοπος ανταπέδωσε με την προσφορά ενός σετ ποτηροκαλυμμάτων. Δώρα προσέφεραν, επίσης, εκ μέρους του Δημοτικού Συμβουλίου Δ. Σπάρτης, ο αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Κονίδης, καθώς και η ηγουμένη της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης, Μακαριώτισσα μοναχή.

Τον εσπερινό παρακολούθησαν, μεταξύ άλλων, ο βουλευτής Λακωνίας κ. Σταύρος Αραχωβίτης, ο αντιδήμαρχος Σπάρτης κ. Γεώργιος Κονίδης, ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Ξηροκαμπίου κ. Κώστας Σταρόγιαννης και ο διοικητής του ΚΕΕΜ, Ταξίαρχος κ. Ιορδάνης Χατζηνικολάου.

Τη Δευτέρα 28/5, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής παρευρέθηκε στα εγκαίνια του ξενοδοχείου “Mystras Grand Palace Resort and Spa” στο Παλαιολόγιο Μυστρά.

Φωτο: Γ. Αλατσάς, Μιχαήλ Γ. Λάτσης

Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

Έκθεση εικόνων

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti