Αραχωβίτης: «120 εκατ. ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις 2017»

Mayfair_Club

Τις αυξήσεις στο ύψος των πιστώσεων επισημαίνει ο Λάκωνας βουλευτής

Τετάρτη, 23 Μάιος 2018 12:50 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Αραχωβίτης: «120 εκατ. ευρώ για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις 2017»

Στη διαδικασία πίστωσης συνδεδεμένων ενισχύσεων αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο βουλευτής Ν. Λακωνίας και συντονιστής Επιτροπής Παραγωγής και Ελέγχου Κυβερνητικού Έργου Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Αραχωβίτης. Ειδικότερα, επισημαίνει τα εξής:

«Με τη διαδικασία πίστωσης των λογαριασμών των δικαιούχων που είναι σε εξέλιξη, θα πιστωθεί ποσό 120 εκατ. ευρώ περίπου, για τις συνδεδεμένες ενισχύσεις 2017 σε διάφορες καλλιέργειες, αλλά και για τις συνδεδεμένες στον τομέα της κτηνοτροφίας.

Το ποσό αφορά συγκεκριμένα στις καλλιέργειες πορτοκαλιού, κορινθιακής σταφίδας και τους σπόρους σποράς, αλλά και τους βασικούς τομείς της κτηνοτροφίας, δηλαδή την βοοτροφία, την αιγοπροβατοτροφία και τέλος τη σηροτροφία. Το σημαντικό στοιχείο είναι, ότι για το 2017, οι τιμές ενίσχυσης ανά στρέμμα ή ανά ζώο είναι αυξημένες για όλες τις συνδεδεμένες ενισχύσεις, εκτός των σπόρων σποράς.

Συγκεκριμένα:
Η τιμή ενίσχυσης στον τομέα της καλλιέργειας πορτοκαλιών για το 2017 είναι αυξημένη σε 62 ευρώ / στρέμμα (από 52 ευρώ / στρέμμα  πέρυσι)

Η τιμή ενίσχυσης στον τομέα της καλλιέργειας κορινθιακής σταφίδας για το 2017 είναι αυξημένη σε 49,3 ευρώ / στρέμμα (από 35,3  ευρώ / στρέμμα )

Αυξημένες είναι επίσης οι τιμές ενίσχυσης, αλλά και ο αριθμός των δικαιούχων σε όλο τον τομέα της κτηνοτροφίας κατά 49%. Τη συγκεκριμένη περίοδο, η αύξηση αυτή, αποτελεί μια παρέμβαση σημαντικής ενίσχυσης του εισοδήματος των κτηνοτρόφων.

Συγκεκριμένα:
Η τιμή ενίσχυσης για τους αιγοπρoβατοτρόφους για το 2017 είναι αυξημένη σε 9,7 ευρώ / ζώο(από 6,2 ευρώ / ζώο το 2016)

Η τιμή ενίσχυσης για τους αγελαδοτρόφους για το 2017 είναι αυξημένη  σε 192,5 ευρώ / ζώο(από 140 ευρώ / ζώο το 2016).

Στη σηροτροφία, τέλος, το ύψος της ενίσχυσης παραμένει περίπου στα περσινά επίπεδα (251 ευρώ / κουτί), δηλαδή στα 248 ευρώ / κουτί.

Οι πληρωμές αυτές επιβεβαιώνουν με τον καλύτερο τρόπο τη σημασία που δίνει η σημερινή κυβέρνηση στις συνδεδεμένες με την παραγωγή ενισχύσεις. Πιστοποιούν πάνω από όλα τη θέλησή μας για στήριξη της πραγματικής παραγωγής.

Θέλω τέλος να εκφράσω την ιδιαίτερη ικανοποίησή μου για το γεγονός ότι στη Λακωνία, η ενίσχυση θα δοθεί με σημαντικά αυξημένη τιμή ανά ζώο στους κτηνοτρόφους αλλά και στους πορτοκαλοπαραγωγούς(αυξημένη κατά 10 ευρώ / στρέμμα)».


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και 
όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΑΓΡΟΤΙΚΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη
oncologists.gr

Πρόσφατα Νέα

Η ΔΙΚΗ ΣΑΣ ΕΙΔΗΣΗ

Στείλτε μας τα δικά σας νέα, φωτογραφίες, σχόλια, σκέψεις, παρατηρήσεις και δείτε τα δημοσιευμένα στο lakonikos.gr και στην ημερήσια εφημερίδα ΛΑΚΩΝΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
Διεύθυνση e-mail(*)
Μη έγκυρη διεύθυνση e-mail

Περιγραφή(*)
Συμπληρώστε μια περιγραφή για την είδηση σας

Φωτογραφία

Κωδικός Ασφαλείας(*)
Κωδικός Ασφαλείας
Ο κωδικός ασφαλείας είναι λάθος