Εορτασμός των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης σε Καραβά και Αμύκλες

Παρασκευή, 18 Μάιος 2018 16:13 | | E-MAIL ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εορτασμός των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης σε Καραβά και Αμύκλες

Ο Καραβάς εορτάζει
τους πολιούχους του
Το εκκλησιαστικό συμβούλιο της ενορίας Καραβά και το ΔΣ του Πολιτιστικού Συλλόγου Καραβά οργανώνουν πανηγυρικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό των πολιούχων του χωριού,  Αγίων Ισαποστόλων Κωνσταντίνου και Ελένης.

Την Κυριακή 20 Μαΐου και ώρα 7:15΄ θα τελεσθεί πανηγυρικός εσπερινός μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Μετά το πέρας του εσπερινού θα ακολουθήσει λιτάνευση της εικόνας των Αγίων στους δρόμους του χωριού πέριξ του ναού.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας θα πραγματοποιηθεί το πανηγύρι του Καραβά, το καθιερωμένο παραδοσιακό λαϊκό γλέντι με ζωντανή μουσική, που διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καραβά στον προαύλιο χώρο του ναού.

Ανήμερα της εορτής, Δευτέρα 21/5 και ώρα 7:30΄ το πρωί θα τελεσθεί πανηγυρική θεία λειτουργία μετά αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος στον ενοριακό Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης.

«Η παρουσία σας θα αποτελέσει ιδιαίτερη τιμή για εμάς και τους συγχωριανούς μας. Σας περιμένουμε...» σημειώνουν οι διοργανωτές.

Πανηγυρίζει ο φερώνυμος
ναός στις Αμύκλες

Τη Δευτέρα 21 Μαΐου, ημέρα που η Εκκλησία τιμά την μνήμη των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, εορτάζει ο φερώνυμος ιερός ναός στις Αμύκλες Λακωνίας.

Την παραμονή της εορτής, Κυριακή 20/5 και ώρα 7:15΄ μμ θα τελεσθεί ο πανηγυρικός  εσπερινός  μετ’ αρτοκλασίας και  θείου κηρύγματος.                   

Την επομένη, κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Δευτέρα 21/5, το πρωί θα τελεσθεί όρθρος,  αρτοκλασία και θεία λειτουργία μετά θείου κηρύγματος.

«Η συμμετοχή όλων των ευσεβών χριστιανών σ’ αυτές τις λατρευτικές εκδηλώσεις αποτελεί ένδειξη τιμής προς τους Αγίους και αιτία ψυχικής ωφέλειας» αναφέρεται στο κάλεσμα της ενορίας Αμυκλών.


Ενημερωθείτε για όλη την επικαιρότητα της Λακωνίας και όχι μόνο μέσα από τη συνεχή ροή του www.lakonikos.gr. Κάνετε like στη σελίδα και γίνετε μέλος στην ομάδα του lakonikos.gr στο Facebook για να μαθαίνετε τα νέα πρώτοι! Με το κύρος και την αξιοπιστία του "Λακωνικού Τύπου", της μοναδικής ημερήσιας εφημερίδας της Λακωνίας με ιστορία 20 και πλέον ετών

ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΟΛΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ ΕΚΚΛΗΣΙΑ
του Ανδρέα Πετρουλάκη
Το κλίκ της ημέρας
του Ανδρέα Πετρουλάκη

Πρόσφατα Νέα

LINARDI
Koutsoviti